„Dachser“ proširuje poslovanje u Nirnbergu

Jedan od globalnih lidera u oblasti prehrambene logistike, nemačka kompanija Dachser, investiraće u svoju poslovnu jedinicu u Nirnbergu, uključujući proširenje tranzitnih terminala za industrijsku robu i hranu za preko 5.200 m2. Pored povećanja poslovne zgrade za 1.200 m2, Dachser će dobiti dodatna parking mesta za kamione i vozila zaposlenih. Kompanija ulaže 22,5 miliona evra u projekat, čija je faza izgradnje završena krajem maja. Tokom proteklih deset godina, lokacija u Nirnbergu je imala pozitivan razvoj u oblastima industrijske robe i hrane, kao i u skladištu, i to u meri da je Dachser dostigao granice svojih kapaciteta sa postojećim pogonom.

„Broj kapija na tranzitnim terminalima i skladištima, koji su središnji deo objekta, biće povećan sa 188 na 251. Uporedo sa proširenjem tranzitnih terminala, Dachser stvara 1.100 m2 dodatnog prostora za prilagođene usluge u ugovornoj logistici.“

Na ovaj način, logistički centar služiće kao centralno skladište za well-known kupca u premium segmentu za vina i alkoholna pića. Dachser takvim kupcima pruža širok spektar dodatnih usluga pored usluga skladištenja, prevoza i transporta, kao na primer rukuvanje individualnim poklon  i akcizama.

Sa ove lokacije vrši se isporuka svim primaocima u Nemačkoj, ne samo prodavnicama, hotelima i ugostiteljskim kompanijama, već i barovima, klubovima, brodarskim kompanijama i manifestacijama.

Prostor za čekanje za teretna vozila takođe je uvećan i napravljeno je parkiralište za teretna vozila za podizvođače, što donosi kapacitet parkiranja do 130 kamiona. Nova parking garaža omogućava dodatnih 135 mesta za zaposlene i posetioce.

Dachser je započeo s radom na postojećem pogonu u poslovnom parku Nirnberg-Feucht-Vendelstein početkom 2009. Logistički centar ima odličan pristup autoputevima A3, A6, A9 i A73, što daje veliku efikasnost u privlačenju kupaca i nesmetanu i brzu isporuku robe u metropolitansko područje Nirnberga.

izvor: companynewshq.com

Image by PublicDomainPictures from Pixabay