DACHSER naručuje 50 kamiona Mercedes-Benz eActros LongHaul

Sa Pismom o namerama, DACHSER je objavio porudžbinu za 50 električnih kamiona na duge relacije od Mercedes-Benz Trucks-a.

E-kamion, predstavljen u Hanoveru ranije ove godine, ima domet od oko 500 km i biće spreman za serijsku proizvodnju do 2024. godine.

DACHSER kaže da namerava da koristi eActros LongHaul konfigurisan kao vozilo sa zamenljivom karoserijom 6×2 sa visinom skladištenja od 1.120 mm. Kompanija navodi da je ovaj potez dokaz da značajno proširuje svoj vozni park električnih vozila.

Komentarišući ugovor, Stina Fagerman, šef marketinga, prodaje i usluga u Mercedes-Benz Trucks, rekla je:

„DACHSER je za nas veoma vredan kupac u održivom transportu. DACHSER je već bio posvećen partner u testiranju tokom razvoja eActros 300/400 za distributivni transport za teške uslove. Još više smo zadovoljni što logistička kompanija sada takođe planira da se osloni na eActros LongHaul u sledećem koraku, ojačavajući našu e-strategiju.“

Alekander Tonn, glavni operativni direktor (COO) drumske logistike u DACHSER-u, dodao je:

„Ovo pismo o namerama naglašava našu posvećenost razvoju i testiranju ekološki prihvatljivih pogona za komercijalna vozila. Veliki domet eActros LongHaul-a će nam omogućiti da prevozimo robu između naših evropskih lokacija bez emisija, čak i u teškom teretnom saobraćaju i u transportu na duge relacije. Ovo je važna komponenta DACHSER-ove dugoročne strategije zaštite klime.“

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...