Da li će Amazonova usluga dostave paketa dostići nivo UPS-a?

Prema Ravi Shanker-u, izvršnom direktoru kompanije Morgan Stanley, veličina Amazonove američke službe za dostavu paketa mogla bi se podudarati sa FedEx-om do 2020. godine i UPS-a do 2022. godine.
Shanker je, tokom svog govora na konferenciji PARCEL Forum, podelio svoje uvide u logističku industriju iz perspektive Wall Streeta.
Izvršni direktor je istakao da Morgan Stanley veruje da će Amazon pokrenuti nezavisnu uslugu isporuke već sledeće godine. Amazon je početkom ove godine već pokrenuo logističku službu u Velikoj Britaniji i isto bi se moglo dogoditi u SAD-u kada se ublaže ograničenja pandemije.
Da bi potkrepio svoje predviđanje, Shanker se osvrnuo na to kako je Amazon povećao broj isporučenih paketa na kućnu adresu na oko dve trećine svog ukupnog broja. To je više od približno polovine u decembru 2019. i četvrtine u 2018. godini.
Šankerov govor dolazi mesec dana nakon što je izveštaj globalne tehnološke kompanije Pitney Bowes otkrio da je godišnji obim paketa premašio 100 milijardi po prvi put u istoriji 2019. godine, a trebalo bi da se udvostruči za samo 6 godina.
Osvrćući se na procvat e-trgovine, Shanker je rekao da Internet tim Morgan Stanley-a očekuje da će obim e-trgovine porasti preko 40% u odnosu na prošlu godinu.
Iako se očekuje da će ovaj trend splasnuti zajedno sa popuštanjem ograničenja Covid-19, predviđa se i lagani rast obima poslovanja prema sektoru maloprodaje, pa bi ukupni obim mogao na kraju biti sličan.

izvor: trans.info
foto: Image by Simon Steinberger from Pixabay

Pročitajte i...