CMA CGM kupuje većinski udeo u kompaniji B2C Colis Privé

CMA CGM se sprema da se uđe i u sektor isporuke e-trgovine poslednje milje, kupujući 51% udela u francuskoj kompaniji za B2C distribuciju Colis Privé za neotkriven iznos.

Francuski prevoznik je rekao da sporazum takođe uključuje opciju povećanja svog udela u budućnosti, a akvizicija je očigledno deo njegove strategije za izgradnju end-to-end logističkog provajdera, sa očiglednim sinergijama sa logističkom podružnicom Ceva.

Rodolphe Saadé, predsednik i izvršni direktor CMA CGM Grupe, rekao je: „Ova operacija će nam omogućiti da ponudimo kompletna logistička rešenja našim klijentima e-trgovine za koje je poslednja milja kritična faza. Iskoristivši globalno prisustvo naše podružnice, Ceva Logistics, naša ambicija je da Colis Privé razvijemo na međunarodnom nivou, počevši od Evrope.
Colis Privé je osnovan 2012. godine i postao je vodeći logistički igrač u Francuskoj, sa skoro 110 filijala. Prošle godine je proširio svoje poslovanje na Belgiju, Luksemburg i Maroko, a najavio je i predstojeće lansiranje u Holandiji.
Njegov portfolio kupaca sada se sastoji od više od 200 kompanija za e-trgovinu, uključujući lidere na međunarodnom tržištu. Na primer, početkom prošle godine potpisala je ugovor sa DHL eCommerce Solutions za B2C isporuke u Francuskoj u ime nemačkog giganta e-trgovine.
Suosnivači Frederic Pons i Eric Paumier rekli su da će novčana injekcija iz CMA CGM utrti put za dalje širenje izvan domaćeg tržišta.
„To će omogućiti Colis Privé da ubrza svoj razvoj u Francuskoj i na međunarodnom nivou, zahvaljujući sinergiji sa aktivnostima Ceva Logistics.“

izvor&foto: theloadstar

Pročitajte i...