Čitali smo danas… U intervju-u za portal trans.info izvršni direktor kompanije Waberer otkrio planove širenja kompanije na Balkan

Širenje Balkana i snažniji fokus na logistiku, biće među primarnim planovima mađarske transportne kompanije Waberer u narednom periodu.

Mađarska kompanija namerava da poveća svoju efikasnost proširenjem svojih logističkih usluga, kao i zadržavanjem trenutnog modela teretnog prometa.

U intervu-u za portal Trans.INFO, izvršni direktor Waberera Zsolt Barna, između ostalog, govorio je o planovima za širenje poslovanja kompanije na Balkanu, pa tim povodom prenosimo deo intervjua.

Barnin cilj je da Waberer postane jedan od vodećih logističkih operatora u centralnoj i istočnoj Evropi. Kada je reč o ekspanziji kompanije Waberer na Balkanu, Srbija se ističe kao izuzetno važna. Indotek, mađarski investitor, takođe ima značajna ulaganja u logističke nekretnine u Srbiji, pa postoji ozbiljna prilika za Waberer da debituje kao profesionalni logistički provajder u ovom regionu.

Dalje se navodi, da je to takođe dobra prilika da eventualne grinfild investicije u Srbiji sa nekim od sadašnjih klijenata kompanije, ili za uspostavljanje kontakta sa manjim pružaocima usluga koji su već prisutni na srpskom tržištu.

“Srbija bi takođe mogla biti zanimljiva u smislu svoje radne snage. Srpska radna snaga je vrlo slična mađarskoj po odnosu prema poslu i kvalifikacijama.”

Prisustvo kompanije Waberer u Srbiji, stoga može biti dobra baza za rast i obezbeđivanje radne snage, navodi se između ostalog u ovom ekskluzivnom intervju-u.

*izvor: trans.info;

Pročitajte i...