Cena transporta kontejnera iz Azije lete u visine

Pandemija COVID-19 izazvala je rekordne troškove vezanih za transport robe iz Azije kontejnerskim brodovima, dok potrošači širom sveta hrle da naruče proizvode koji podržavaju njihov novi način života kod kuće. Obim isporuke je porastao za predmete kao što su nameštaj, uređaji i igračke.  

U decembru 2020. godine videli smo da narudžbe prevazilaze našu sposobnost transporta“, rekao je zvaničnik velike brodarske kompanije.

Troškovi slanja 40-metarskog kontejnera iz Šangaja za SAD porasla je na 4.019 američkih dolara ovog meseca na Šangajskoj brodskoj berzi, što predstavlja rekord. Troškovi isporuke 20-metarskog kontejnera u Evropu učetverostručili su se i sada iznose 4.452 dolara.

Broj kontejnera otpremljenih iz Azije u SAD povećao se u novembru za 23,6%, izveštava američka istraživačka kompanija Descartes Datamine.

Nameštaj je bio vodeća kategorija proizvoda, sa porastom pošiljki od 23,9%. Igračke i sportska roba, skočile su za 21,6%. Suprotno tome, pošiljke proizvoda od čelika porasle su za 1%, dok su robe povezane sa automobilima porasle za 5,9%.

Pošiljke za Evropu takođe rastu uprkos pandemiji. Obim kontejnera iz Azije u Evropu porastao je u oktobru za 7%, što je maksimum za taj mesec. Raste potražnja za transportom takvih proizvoda kao što su lični računari da bi se stvorilo okruženje za rad kod kuće, rekao je zvaničnik jedne strane brodske kompanije.

Japan takođe proizvodi veliku potražnju za stvarima koje potrošači traže da ostanu kod kuće, kao što su nameštaj i uređaji.

Promene u načinu na koji potrošači žive i kupuju utiče i na transportne mreže. Trendovi promena u pomorskom transportu, koji čini više od polovine međunarodnog brodarstva, počeli su da utiču na korporativne lance snabdevanja.

Honda Motor je u decembru nekoliko dana zaustavila pogon u Velikoj Britaniji jer su kašnjenja u lukama dovela do nestašice delova. Veliki proizvođač precizne opreme rekao je da je interno najavio da će kompanija ubrzati svoj raspored proizvodnje i nabavku delova u očekivanju usporavanja isporuke.

„Imamo nedostatak zaliha u SAD-u zbog zaustavljene isporuke“, rekao je predstavnik proizvođača građevinske opreme. „Tamo postoji velika potražnja, pa bismo mogli da prodamo da imamo samo zalihe za to.“

Situaciju pogoršava nedostatak brodskih kontejnera koji traje i dalje od porasta potražnje početkom 2020. Mnogi kontejneri poslati iz Azije u Evropu i SAD usred naleta pošiljki bili su nasukani, što je u nekim slučajevima ostavilo kompanije koje žele da prevoze proizvodi iz Azije koji to ne mogu učiniti.

Stope otpreme su pretrpele dugotrajan pad pre pandemije zbog nepovoljnih trendova, uključujući slabu globalnu ekonomiju, prekomernu ponudu transportnih kapaciteta i trgovinska trvenja između SAD-a i Kine.

Kao što je poznato količine su opadale u prvim danima izbijanja koronavirusa kako se privredna aktivnost zaustavljala, posebno u Kini. Međutim promena potrošačkih navika i snažan apetit za kupovinu izazvali su oporavak.

Mnogi posmatrači u industriji očekuju da će velika potražnja i nestašica kontejnera potrajati još malo. Povećane stope znače povećane troškove isporuke za preduzeća, koja bi se mogla preneti na kupce kroz veće cene proizvoda.

izvor: globalcargoinsight

Image by Andi Graf from Pixabay