Cargo Floor – horizontalni utovarno/istovarni sistemi

Već više od 30 godina, kompanija Cargo Floor uspešno razvija, proizvodi i snabdeva tržište, najinovativnijim sistemima horizontalnog kretanja robe.
Odličan kvalitet i usluga su na vrhu liste prioriteta kompanije Cargo Floor. Proizvodi poput The Cargo Floor i The CargoMatic, proizvedeni su u skladu sa standardom kvaliteta ISO 9001, a detaljno testiranje funkcionalnosti i ispravnosti pre svake isporuke, garantuje pravilan rad i jednostavnu integraciju u bilo koji logistički sistem, ma gde se u svetu nalazio.
Prednost je i što su navedeni sistemi modularni, što olakšava zamenu njihovih komponenti.

The Cargo Floor sistemi

Sistem The Cargo Floor, u bukvalnom prevodu “pomični pod”, konstruisan kao pokretni pod, predstavlja višenamenski horizontalni operativni sistem za istovar i utovar pomoću koga se mogu vodoravno, i to brzo i efikasno, prevesti (istovariti i / ili utovariti) različiti proizvodi, praktično bez potrebe za prevrtanjem.
Prvo, ovaj transportni sistem je izuzetno pogodan za istovar rasutih proizvoda različitih stanja koji se obično tovare s vrha prikolice i nakon toga se sigurno istovaruju vodoravno kroz zadnju stranu “pomičnog ili kliznog poda”. Drugo, mogu se istovariti i utovariti upakovani proizvodi kao što su palete, rolne papira, itd.
Ovi podni transportni sistemi, zasnovani su na principu trenja između poda i tereta. Pod za utovar i istovar na kome se roba nalazi, sastoji se od labavih profila koji su paralelno postavljeni jedan pored drugog, a koji su podeljeni u tri grupe. Pod se može kretati u celini u jednom smeru i teret će se tada zajedno s njim pomerati; ili se svaka grupa kreće pojedinačno i teret tada ostaje na svom mestu. Ne postoji drugi pod ispod utovarno/istovarnog poda, već je pogonska jedinica instalirana za pomeranje delova poda.

Mobilni pokretni pod u poluprikolici

The Cargo Floor transportni sistem može se ugraditi na teretno vozilo, kao mobilni pokretni pod, i to na prikolicu, polu prikolicu, teretni kontejner, električno vozilo i slično. Sistemi The Cargo Floor su u potpunosti hidraulični, a samim tim atmosferski uslovi i zagađenje nemaju apsolutno nikakav uticaj na rad i performanse sistema.
Neke od karakteristika ovakvog mobilnog sistema su: unutrašnji utovar/istovar, minimalno održavanje, mala težina, daljinsko upravljanje, rade kao utovarno/istovarni viljuškari.

Stacionarni pokretni pod u fabrikama

Takođe, ovi sistemi mogu biti ugrađeni i kao stacionarni u skladištima ili fabrikama, za prenošenje velikih količina rasutih proizvoda.
Neke od ključnih karakteristika su:
Realizacija na gotovo bilo kojoj lokaciji u zatvorenom ili spoljašnjem prostoru; može se integrisati u postojeće sisteme (infrastrukturu);
Jednostavna komunikacija sa drugim sistemima kao što su transportne trake, kružni transporteri, drobilice, prese, pećnice itd;
Sistem radi autonomno, ali može se lako povezati, na primer, sa senzorima, jedinicama za merenje, meračima vremena itd;
Raspon od malih (10 m3) do velikih zapremina (> 1200 m3);
Velike su nosivosti: moguće je skoro neograničeno podno opterećenje (1-500 t);
Mogu se podesiti za rad pod nagibom;
Visoka pouzdanost zahvaljujući sofisticiranoj konstrukciji koja ne zahteva održavanje;
Brzina prenosa može se tačno kontrolisati od 0-2,5 m/min;
dva smera kretanja: napred i nazad;
Podovi su od čelika, aluminijuma ili plastike;
100% dokazano da proizvod ne može da curi kroz pod;
Sistemi mogu raditi na visokim temperaturama.
Podovi su visoke otpornosti na udarce

izvor: cargofloor.com