Brza dostava namirnica – sve brža i neutralnija

Sve više kompanija se uključuje u oblast brze dostave, a jedna američka kompanija, JOKR, fokusira se na Njujork, i obećava isporuku za 15 minuta ili kraće, i to bez ograničene minimalne količine narudžbine i izbora proizvoda koje možete pronaći u lokalnoj prodavnici ili prodavnici.

Kompanija planira da postane prva klimatski pozitivna platforma za instant dostavu namirnica na svetu. Da bi to uradili, JOKR radi sa nemačkom zelenom tehnološkom kompanijom Plan A, koja je razvila softver za analitiku ugljenika, zatim za dekarbonizaciju, ESG (ekološko, društveno i korporativno upravljanje) i automatizovano izveštavanje.

Koristeći ova rešenje, JOKR će meriti i obračunavati svoje emisije ugljenika u skladu sa međunarodno priznatim standardima Protokola o gasovima sa efektom staklene bašte u svim svojim izvorima emisije za polaznu 2022. godinu. Na osnovu toga, veštačka inteligencija softvera će zatim razviti holističku, naučno- zasnovanu strategiju za dekarbonizaciju celog JOKR-ovog lanca snabdevanja do 2030. godine.

*foto: unsplash

Pročitajte i...