Britanska pošta proširuje svoju mrežu za sortiranje paketa

Britanska pošta, Royal Mail, potvrdila je da gradi drugo paketno čvorište Prologis-ove DIRFT III šeme u Istočnom Midlandsu. Jednom kada se izgradi, planirani HUB za pakete Midlands, od 840.000 kvadratnih metara, postaće najveće čvorište ove namene kompanije Royal Mail. Zgrada će imati kapacitet za obradu preko milion paketa dnevno. Planirano je da bude potpuno operativan za 2023. godinu.

Zgrada je dizajnirana da smanji uticaj zagađenja na životnu sredinu – uključujući energetski efikasne instalacije za grejanje, ventilaciju i LED osvetljenje na senzorima kretanja i dnevne svetlosti. Royal Mail je takođe potpisao ugovor sa Beumer Group za izgradnju potpuno automatizovanog sistema za sortiranje paketa (APSS) koji će biti smešten u Midlands Hub-u.

Royal Mail je zabeležio snažan rast obima paketa u prvoj polovini prošle godine, podstaknut internet kupovinom koja je dodatno ubrzana pandemijom koronavirusa i povezanim ograničenjima. I dok Royal Mail beleži rast obima od 72%, iz godine u godinu, zabeleženo je da je najprometnijeg dana obrađeno više od 2,5 miliona Royal Mail praćenih paketa.

Uz vrhunski automatizovani sistem za sortiranje paketa, čvorište će ponuditi i Operativni centar za vozila, pogon radionice za vozni park, potpuno novo osoblje, kao i železnički terminal, što omogućava povećanje količine efikasno i održivo prevezenih pošiljaka.

Sa drugim čvorištem paketa Royal Mail-a u Warringtonu, koje će početi da radi 2022. godine, obe lokacije će stvoriti „fabriku“ paketa sposobnu da obradi više od 1,5 miliona paketa dnevno, sa opcijama da se u budućnosti poveća ovaj obim na preko 2,5 miliona.

Simon Thompson, izvršni direktor kompanije Royal Mail, rekao je: „Naše poslovanje se ubrzava i ovo najsavremenije čvorište paketa u Midlandsu omogućiće nam da iskoristimo priliku na tržištu i nastavimo da pružamo odličnu uslugu našim kupcima. Siguran sam da se i naš tim raduje prvom danu rada koliko i ja.“

izvor: logisticsmanager.com

Foto di Andrew Martin da Pixabay

Pročitajte i...