Bridgestone će Fiskeru pružiti postprodajne usluge

Nakon dogovora o snabdevanju gumama za proizvođača luksuznih električnih vozila Fisker, Bridgestone će takođe sada pružati postprodajne usluge prodajnim mestima ovog proizvođača automobila u Francuskoj i Nemačkoj kao deo novog memoranduma o razumevanju potpisanog prošlog meseca.

U avgustu prošle godine, Fisker je potpisao ugovor sa Bridgestoneom kao ekskluzivnim dobavljačem guma za predstojeći potpuno električni Ocean SUV, koji bi trebalo da se pojavi na tržištu u novembru ove godine. Automobil se proizvodi po ugovoru u fabrici Magna Steyr u Gracu, Austrija. Tim ugovorom Bridgestone će isporučivati prilagođene gume Potenza Sport za vozila Fisker koja se prodaju u Evropi. Bridgestone će takođe obezbediti prilagođene Alenza Sport gume za modele Fisker Ocean koji se prodaju u Severnoj Americi.

Kao deo najnovijeg sporazuma, Fisker će takođe moći da izabere najprikladnije lokacije iz Bridgestone-ove opsežne servisne mreže u Francuskoj i Nemačkoj za postprodajne usluge. Prvi dobavljač ima 450 lokacija u Francuskoj u okviru svog odeljenja Speedy. Ima još 300 u Nemačkoj kao deo svojih podružnica Pitstop i Reiff-ABS.

Bridgestone je kupio Speedy France 2016. (iste godine kada je kupio Pneuhage Management u Nemačkoj). Dve godine kasnije, kompanija je kupila Kalas Holding, koji je posedovao Pitstop, a kupila je Reiff 2020.

„Od 17. novembra 2022. počećemo proizvodnju i isporuke Fisker Ocean SUV-a, a Francuska i Nemačka su među prvim evropskim tržištima koja će biti lansirana“, rekao je predsednik i izvršni direktor Fiskera, Henrik Fisker. Dodao je da bi mogućnost korišćenja Bridgestoneove široke mreže za pružanje postprodajnog servisa bila ključna za dugoročni uspeh proizvođača automobila.

Laurent Dartouk, predsednik i izvršni direktor, Bridgestone EMIA, rekao je da Bridgestoneova posvećenost snabdevanju vrhunskim gumama i tehnologijama guma za električna vozila, zajedno sa namenskim rešenjima za vozni park i mobilnost, takođe podrazumeva „razvoj sveobuhvatne maloprodaje spremne za EV i servisnu mrežu, koja uključuje održavanje EV i usluge pneumatika, punjenje EV i mobilne usluge za EV“.

izvor&foto: automotivelogistics.media

Pročitajte i...