Bosch i Microsoft udružuju se da bi razvili softversku platformu za vozila

Bosch će sa Microsoftom raditi na softverskoj platformi za vozila, nastojeći da zakorači na brzo rastuće tržište elektromobilnosti i automatizovanih tehnologija vožnje. Korišćenjem tehnologije u oblaku, softverska platforma će osigurati da upravljačke jedinice i računari vozila mogu dobiti softver tokom svog životnog veka. Tehnologija se zasniva na Microsoft Azure-u i uključuje softverske module kompanije Bosch, dve kompanije planiraju da koriste softversku platformu u prototipovima vozila do kraja 2021. godine.

Stoga stvaramo uslove za bežično ažuriranje da radi jednako glatko i ugodno na vozilima kao i na pametnim telefonima“, rekao je izvršni direktor kompanije Bosch Markus Hein.

Kompanije će takođe sarađivati na prilagođavanju postojećih softverskih alata kako bi proizvođačima i dobavljačima omogućili da pojednostave i ubrzaju sopstvena ažuriranja softvera. Prošle nedelje nemački proizvođač automobila Volkswagen AG najavio je sličnu saradnju sa Microsoftom da bi koristio usluge računarskog oblaka kako bi mu pomogao da usmeri napore u razvoju softvera za samovozeće automobile.

izvor&foto: carsifu.my

Pročitajte i...