BMW unapređuje logistiku čeličnih presa u Svindonu

BMW Grupa je otvorila novu automatizovanu fabriku za presovanje čelika u fabrici kompanije u Svindonu, Velika Britanija.

Nova presa će proizvoditi čelične panele za MINI fabriku u Oksfordu dvostruko brže od stare opreme koju zamenjuje, pri čemu će čelične delove i gotove ploče rukovati novom flotom automatskih vođenih vozila (AGV).

BMW kaže da je upotreba AGV-a tokom celog procesa značajno pojednostavila logistiku, posebno korišćenjem ogromnog AGV-a koji može da transportuje do šest tona materijala. Ukupno, 23 nova AGV vozila su puštena u rad u novim objektima, a planirano je još nekoliko u narednih nekoliko godina.

„Tvornica Svindon sada ima najnoviju tehnologiju pres-shop i spremna je da podigne svoje performanse na viši nivo, kao vitalni član međunarodne proizvodne mreže BMW Grupe“, rekao je član upravnog odbora BMV Group za proizvodnju dr Milan Nedeljković.

Nova štampa se sastoji od šest pojedinačnih stanica koje mogu da proizvedu do 18 delova u minuti – više nego dvostruko više od kapaciteta prethodne linije za štampu. Vreme koje je potrebno za zamenu alata za presovanje je takođe značajno smanjeno, sa najmanje 30 minuta na nešto više od tri minuta. Pritisak koji nova presa može da primeni je 2.500 tona ili ekvivalentno težini 20 plavih kitova.

BMW je takođe rekao da zgrada ima brojne ekološke karakteristike, uključujući prikupljanje vode sa krova kako bi se obezbedila voda za sve zalihe vode koja nije za piće. Postoji i sistem koji koristi toplotu iz hidraulike prese za zagrevanje glavne sale. Ovo zajedno sa manjim detaljima kao što su LED osvetljenje i dugi stakleni krovni prozori koji se spuštaju niz centar zgrade imaju značajan uticaj, stvarajući svetlo svetlo radno okruženje, smanjujući oslanjanje na veštačko svetlo i značajno doprinose postizanju ciljeva uštede energije i održivosti. .

Dr Markus Gruneisl, izvršni direktor fabrike u Svindonu i MINI fabrike u Oksfordu, rekao je: „Ovaj projekat je svedočanstvo stručnosti i strasti tima ovde u Svindonu i ne mogu biti ponosniji. Sada delimo saznanja iz svih novih projekata u Svindonu sa našim kolegama iz šire proizvodne mreže i na taj način prikazujemo ova nova dostignuća u Svindonu širom sveta.”

izvor&foto: just-auto

Pročitajte i...