BMW se priprema za elektromobilnost

BMW grupa ubrzava prelazak na elektromobilnost i jača svoju globalnu mrežu za proizvodnju elektrifikovanih vozila. Kompanija ulaže 400 miliona evra u novi sklop vozila u glavnom pogonu u Minhenu i koncentriše svoje evropske proizvodne aktivnosti za motore sa unutrašnjim sagorevanjem na lokacijama Steir i Hams Hall.

Sistematski sprovodimo našu strategiju elektrifikacije. Do kraja 2022. godine, svaka naša nemačka fabrika proizvodiće najmanje jedno potpuno električno vozilo “, kaže Milan Nedeljković, član Upravnog odbora BMW AG-a zadužen za proizvodnju.

Novi sklop u Minhenu biće izgrađen na mestu koje se trenutno koristi za proizvodnju motora. Tamo proizvedeni motori sa unutrašnjim sagorevanjem sa četiri, šest, osam i 12 cilindara biće proizvedeni na lokacijama kompanije u Steiru u Austriji i Hams Hallu u Velikoj Britaniji.

Restrukturiranje naše mreže za proizvodnju motora strateški je potez usmeren ka budućnosti. Takođe povećavamo efikasnost i optimizujemo iskorišćenje kapaciteta “, objasnio je Nedeljković.

Proizvodnja motora biće preseljena iz Minhena u fazama najkasnije do 2024. godine.

izvor@foto: carsifu.my

Pročitajte i...