BMV-ov električni potisni kostim može da leti brzinom od 300 km / h!

Leteća odela su stvar naučno-fantastičnih filmova, ali šta ako postoje u stvarnom životu? U saradnji sa BMV-om i Designworks-om, pionir vazdušnih sportova Peter Salzman dizajnirao je upravo takvo odelo koristeći BMV-ove mogućnosti električnog vozila.

Salzmann je profesionalni padobranac i BASE skakač koji često koristi krilo odela da poveća odnos klizanja i pređe veću udaljenost pre nego što mora da otvori padobran. Sanjao je da može ići još brže, a BMV i Designworks su mu pomogli da postigne ovaj leteći cilj stvaranjem električnog odela.

Novo odelo omogućava mu da postigne brzinu od 300 km / h, prema Electreku, dok “obična” krilna odela mogu postići samo horizontalne brzine od oko 100 km / h. Odelo napaja električna oprema smeštena na sanduku koja proizvodi ukupnu snagu od 15 kV, koja se deli na dva impelera od 7,5 kV (koji rade na do 25.000 o / min) i proizvodi potisak do pet minuta.

Slika 1. BMW leteće odelo

BMV je objavio video u kojem možete videti Salzmanna kako izvodi prvi test električnog odela za krila na 3.000 metara u Austriji. Salzmannu su se pridružila još dvojica kolega sa konvencionalnim krilnim odelima. U prvom trenutku sva trojica kreću prema planinskom vrhu, ali svi ostali osim Salzmanna primorani su da odustanu od prelaska na vrh planine dok Salzmann ubrzava i prelazi vrh. Ovo je prilično impresivan podvig koji treba videti da bi mu se poverovalo. Na našu sreću, dole je video dokaz događaja.

Upozoravamo vas da ovaj video nije za one koji se plaše visine ili ekstremnih avantura.

izvor: revijahak

foto: msn.com

video: youtube

Pročitajte i...