Bespilotne letelice za inventar za Maersk

Maersk North America planira da koristi inventarske dronove za skeniranje bar kodova na paletama u svojim skladištima.

Maersk North America će primeniti automatizovani sistem upravljanja zalihama zasnovan na dronama kompanije Verity iz Ciriha.

Verity tvrdi da je razvio „prvi sistem zaliha skladišta na svetu koji pokreću samoleteće bespilotne letelice“. Pored toga što su precizniji od ručnih sistema inventara, dronovi eliminišu potrebu za radom na visini za potrebe inventara.

„Kao integrator lanca snabdevanja, stalno tražimo nove inovacije i inženjerska rešenja u našim skladišnim operacijama. Želeli smo da primenimo bezbednije, preciznije rešenje za inventar zasnovano na podacima koje se bavi našim ciljevima dekarbonizacije za kupce i sprečava našu radnu snagu da radi na visinama. Verity-ov sistem je isporučio tačnost podataka, sigurnost i brzinu što čini naš sistem upravljanja skladištem jačim, bržim i efikasnijim za donošenje odluka od strane kupaca“, rekao je Erez Agmoni, viši potpredsednik za inovacije i strateški rast kompanije Maersk North America.

„Verity-ni skladišni dronovi kreću se od palete do palete, prikupljajući precizne podatke o inventaru u tri dimenzije skeniranjem bar kodova na bilo kojoj visini pomoću ugrađenih kamera visoke rezolucije. Sistem zahteva jedan dan obuke rukovaoca, a dronovi na električni pogon se vraćaju na podlogu za punjenje baterija kada je to potrebno, radeći noću ili vikendom i bez uključenog osvetljenja. Bespilotne letelice fotografišu SKU-ove na paletama da identifikuju greške u inventaru, kao što su palete koje nedostaju ili su pogrešno postavljene. Kada se podaci prikupe, sistem upoređuje nalaze sa podacima uskladištenim u sistemu za upravljanje skladištem (WMS), a zatim te informacije destilira u kritične uvide koji se isporučuju direktno korisnicima preko korisničke kontrolne table. Rezultati su zasnovani na oblaku, koji se mogu deliti i pružaju efikasne skladišne podatke koji nude bolju analitiku za lidere u lancu snabdevanja“, navode u Maersk-u.

„Smatramo Verity rešenje kao važan diferencijator koji će naše klijente učiniti konkurentnijima kroz kvalitetnije i brže podatke o zalihama,“ dodao je Erez Agmoni.

Druga kompanija koja koristi Verity -ove dronove je globalni 3PL DSV. Koristi Verity sistem za skeniranje svih praznih mesta i 25% površine određenih skladišta svakog vikenda, plus potpuno skeniranje objekta jednom mesečno. Prikupljeni podaci se koriste za identifikaciju i ispravljanje grešaka u WMS podacima.

izvor&foto: worldcargonews.com

Pročitajte i...