AvtoVaz otvara najveći regionalni PDC za Lada u Tveru

Ruski proizvođač automobila AvtoVaz otvorio je u Tveru, 180 km severozapadno od Moskve, centar za distribuciju delova rezervnih delova (PDC) od 25.000 kvadratnih metara. To je najveći regionalni logistički objekat za Lada rezervne delove i njime će upravljati ugovorni dobavljač logistike TC Alpha.

AvtoVaz je uz podršku vlade regije Tver završio centar za manje od godinu dana. Zgrada, koja se nalazi u Industrijskom parku Raslovo, ima 21 utovarnu rampu, sa mogućnostima za proširenje.

AvtoVaz je rekao da će PDC dalje podržavati isporuku delova sledećeg dana dilerima u regionu, kao i isporuku hitnih rezervnih delova istog dana dilerima u Moskvi i Sankt Peterburgu. Pozicija PDC-a u Tveru stavlja ga na glavni savezni autoput M11 koji spaja dva grada.

Pored toga, kompanija će moći brzo da isporučuje rezervne delove za dilere Lada i servisne centre u Nižnjem Novgorodu, Voronježu, Vladimiru, Jaroslavlju, Smolensku i drugim gradovima zahvaljujući glavnim magistralnim vezama iz Moskve.

Prema AvtoVazu, centar će podržavati oko 100 dilera i 400 veleprodajnih kupaca u centralnom saveznom regionu i okolnim oblastima.

Imamo najveću dilersku mrežu u Rusiji – 301 centar i preko 1.500 maloprodajnih prodavnica – i čitav ovaj sistem mora da deluje u harmoniji “, rekao je Nikola Maure, predsednik AvtoVaza. „Siguran sam da će ovo novo logističko čvorište povećati kvalitet i brzinu ovih aktivnosti, a samim tim i kvalitet naših usluga.“

Lada je ovog meseca rekla da je prodala više od 160.000 vozila u periodu od januara do maja, što je povećanje od 53% u odnosu na isti period 2020. godine, a rezultat je potpomognut merama tržišne podrške koje je u prvom kvartalu uvelo Ministarstvo industrije i trgovine.

izvor: automotivelogistics.media

foto: rusautonews.com

Pročitajte i...