Autonomni robot GEODIS Countbot vrši popis L’Oreala

Novo trogodišnje partnerstvo ima za cilj da izvrši godišnju inventuru lokacije koja se nalazi u severnoj Francuskoj, zahvaljujući inovativnom rešenju GEODIS Countbot, dizajniranom u partnerstvu sa Delta Drone.

Patentirano rešenje je rezultat više od tri godine istraživanja i razvoja i testiranja; potpuno je bezbedan i takođe garantuje zaštitu robe i ljudi (CE sertifikat). GEODIS Countbot se sastoji od robota, 16 kamera visoke rezolucije, jarbola koji može da dostigne visinu od 10 m i drona koji obezbeđuje stabilnost, a samim tim i kvalitet prikupljenih slika.

Romain Cauvet, direktor inženjeringa za liniju poslovanja za optimizaciju lanca snabdevanja GEODIS, rekao je: „Cela operacija će biti završena za samo dve sesije od 6 sati. GEODIS Countbot nam omogućava da pružimo iscrpan snimak zaliha i da obezbedimo HD vizuelne prikaze ukoliko dođe do bilo kakvog neslaganja između inventara i WMS (Warehouse Management Sistem). Svi delovi operacije se odvijaju bez ikakvih prekida aktivnosti u centru.”

Nakon ranih ispitivanja, Ludvig Cresson, menadžer protoka u L’Oreal-u, je prokomentarisao: „Uvek smo u potrazi za inovativnim rešenjima koja poboljšavaju efikasnost naših procesa, našu uslugu našim klijentima i zaposlenima. Sa ovim novim rešenjem, naši timovi su videli poboljšanje u ovim operacijama inventara, što će doneti značajnu uštedu vremena.”

Pročitajte i...