Austrijska pošta kupuje 100 električnih dostavnih kolica za isporuku

Austrijska pošta je objavila da kupuje skoro 100 električnih eTrolley električnih kolica za dostavu od Kyburz-a koji će olakšati proces dostave za radnike pošte.

Umesto da koriste snagu mišića za guranje dostavnih kolica natovarenih pismima i malim paketima, novi modeli imaju ugrađeni električni pogon za ublažavanje opterećenja poštanskih radnika. eTrolley nudi skoro duplo veći kapacitet od trenutnih kolica, pružajući više prostora za pisma, pakete, reklamnu poštu i štampane medije.

Prva tranša, koja se sastoji od 27 jedinica, probna je širom Austrije od kraja prošle godine, a druga tranša se trenutno isporučuje u isporučne baze.

„Električni pogon novih kombija za dostavu smanjuje fizički napor naših dostavljača i čini dostavu mnogo lakšom. Stoga počinjemo sa uvođenjem u oblastima u kojima naši zaposleni moraju da savladavaju strme uspone peške“, rekao je Peter Umundum, direktor odbora za pakete i logistiku, Österreichische Post.

Kamion za dostavu ima nosivost od 120 kg, domet od 20 km i može da izdrži nagibe do 30%. Čvrsta zadnja osovina, dva pokretna točka na prednjoj strani i dodatni točak za penjanje čine ga okretnim i lakim za manevrisanje. Kombi je opremljen litijum-jonskim baterijama i snažnim motorom snage 500W. Takođe ima osvetljenje, sirenu, brzinu za napred i nazad i elektronsko centralno zaključavanje svih pregrada.

Pošta je u prošlosti već testirala motorne dostavne kombije, ali to je bila rekonstrukcija postojeće opreme. S druge strane, nova vozila za dostavu na električni pogon već su opremljena električnim pogonom i posebno su dizajnirana da ispune zahteve Austrijske pošte.

izvor&foto: parcelandpostaltechnologyinternational.com

Pročitajte i...