Australian open 2022: Kia Arena, električna vozila i naravno Novak Đoković

Dok se, još uvek, ne stišava bura izazvana od strane australijskih vlasti, ni manje ni više, već, pritvaranjem najboljeg tenisera sveta, 20-ostrukog osvajača Grend slem titula i jednog od najboljih sportista na svetu ikada, Novaka Đokovića, kao i osporavanjem njegovog prava na učešće na predstojećem Australian openu, posao između AO i južnokorejske Kia-e cveta.

Naime, prema pisanju insidersport-a, Kia je dobila pravo na ime novog terena sa 5.000 sedišta u Melburn Parku, uoči početka turnira AO 2022.

Nova Kia Arena predstavlja treću fazu rekonstrukcije Melburn Parka, koja takođe uključuje novo mesto za konferencije i događaje u Centerpiece-u u Melburn Parku, kao i dva dodatna terena i logistički centar.

Kia je bila na Australijskom openu sa nama u poslednjih 21 godinu i radila je sa nama rame uz rame na eksponencijalnom razvoju događaja tokom tog vremena, prokomentarisao je direktor Australijan opena, Kreg Tajli.

„Imenovanje Kia Arene je još jedan primer snage našeg partnerstva i pruža platformu za Kia-u tokom cele godine da pokaže sjajan odnos između Kia-e i AO. Kia Arena je spektakularno novo bogatstvo i pruža još jedan vrhunski prostor za naše fanove da uživaju u sjajnom tenisu u januaru.”

Australian open ima 21-godišnje partnerstvo sa čuvenim proizvođačem vozila, a organizator je ranije istakao da je Kia igrala „ključnu ulogu“ u podršci igračima i promovisanju rasta tenisa.

Preko 130 Kia vozila činiće flotu Australian Opena 2022. godine, uključujući 10 potpuno električnih automobila EV6, kao deo nastojanja kompanije da poveća održivost.

Nadamo se, da će Novak Đoković smoći snage da obori još jedan rekord, i osvoji istorijski 21. Grend slem. Simbolično ili ne, upravo u godini kada AO i Kia slave 21 godinu partnerstva, i to u smiraj ’21. kalendarske godine.

Previše simbolike, da bi je kvarili.

Ajmo Nole!!!

The Show Must Go On…

*izvor: insidersport.com, video: youtube.com, foto: unsplash.com

Pročitajte i...