Audi rebrendira svoj e-tron u Q8

Audi svom velikom električnom SUV-u daje ne samo svež dizajn i tehnologiju u verzijama hečbek i sportbek, već i novo ime, Q8 e-tron, objavio je nemački proizvođač.

Audi želi da ovo rebrendiranje označi svoje planove za prebacivanje najvećeg dela svoje ponude na električnu energiju, umesto da drži električne automobile pod posebnim brendom.

Prema Audiju, Q8 e-tron će biti znatno skuplji, sa cenom od preko 74.400 evra. Nakon prednarudžbina koje počinju sredinom novembra, isporuke bi trebalo da počnu u februaru 2023.

Obe varijante Q8 e-tron mogu se prepoznati po novim detaljima kao što su redizajnirana rešetka, dvodimenzionalni Audi logo i natpisi na B stubu.

Ali najvažnije za svakodnevnu vožnju je ažuriranje baterije: sa novim kontrolnim sistemom, Audi je povećao upotrebljivi kapacitet dve baterije od 95 i 114 kWh.

Pošto je aerodinamika automobila takođe poboljšana, Audi kaže da se domet povećava na 582 km za hečbek model i na maksimalno 600 km za Sportback.

Pored toga, Q8 e-tron, koji se takmiči sa vozilima kao što su Polestar 3, Mercedes EQS SUV i BMV iX, sada takođe može da se puni brže. Sa brzinom punjenja do 170 kW, sada možete napuniti od 10 do 80% za samo 31 minut, navode u Audiju.

A šta je sa prethodnim Q8, koji je svoju karijeru započeo kao sportski brat modela Q7 sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i plug-in hibridom? Prema Audiju, za sada će nastaviti pod sadašnjim imenom.

izvor, foto&video: carsifu.my

Pročitajte i...