Audi otkrio električni koncept Q4 Sportback e-tron

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja studije Q4 e-tron u Ženevi, Audi je sada predstavio još jedna verzija istog automobila, u verziji Coupé Sportback koji će na tržište stići sledeće godine kao sedmi Audijev potpuno električni model.

Na prošlogodišnjem, Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, Audi je prikazao kako zamišlja svoj sledeći SUV električne linije e-tron, u kompaktnoj verziji Q4. Ovaj automobil trebao bi u prodaju stići tokom sledeće godine, a sada doznajemo kako u salone neće doći sam, već s – bratom blizancem. Audi sada ima koncept novog Q4 e-trona u verziji Coupé Sportback. S tehničke strane, kažu, radi se o identičnom automobilu kao što će to biti “obični” Q4 e-tron, no spoljašnji izgled će biti potpuno drugačiji, sa izraženijom stražnjom krivuljom – potencijalni kupci već mogu započeti razmišljati o tome koji oblik žele u svom kompaktnom električnom SUV-u.

Ugrađene baterije trebalo bi da garantuju opseg vožnje od preko 500 kilometara, električne motore do 225 kV, kao i sigurnost pogona na sva četiri točka i svestranost u vožnji. Q4 e-tron će se bazirati na modularnoj platformi MEB Volkswagen Group.

Sportback će se istaknuti svojim dinamičnim izgledom u kojem će se D-stubovi spojiti u sportski spojler na zadnjem kraju, u ravni donje ivice zadnjeg stakla. Poklopac prtljažnika takođe će biti ukrašen LED svetlom koje se proteže od kraja do kraja vozila, a njegov oblik će vizuelno učiniti Sportback dužim nego što stvarno jeste. Unutrašnjost će takođe nuditi prostor kao u klasi vozila iznad, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,77 metara. Ovo će biti sedmi potpuno električni Audi predstavljen javnosti, a namerava Audi-ja je da do 2025. na tržištu ima preko 20 potpuno električnih modela, što bi trebalo da predstavlja do 40% njihove ukupne prodaje u svetu.

izvor&foto: autonet.hr, audi.com

video: youtube