Audi lansira novi električni bicikl inspirisan RS Q E-tron E2!

Audi je predstavio novi električni planinski bicikl inspirisan RS Q E-tron E2 koji se koristi na reliju Dakar i koji košta više od nekih automobila.

Danas su električni bicikli postali veoma popularna alternativa. Zato što električni bicikl ima niz prednosti. Uključujući mogućnost smanjenja emisije ugljenika i pomoći u zaštiti životne sredine. Zato što električni bicikli koriste električne motore i punjive baterije. To smanjuje emisije manje od automobila koji koriste benzin.

Nedavno je Audi, popularni proizvođač električnih bicikala, lansirao novi električni planinski bicikl koji dolazi sa luksuzom. Ovaj bicikl je inspirisan RS Q E-tron E2 e-biciklom koji se koristi na reliju Dakar, sa vrhunskim specifikacijama kojima će obožavatelji električnih bicikala biti oduševljeni.

Napravljen od strane italijanske kompanije Fantic, ovaj električni planinski bicikl ima 250W Brose motor koji se koristi u Harley-Davidson Serial 1 Bash/Mtn električnom biciklu. U kombinaciji sa Fantic-ovom baterijom od 720 Wh, isporučuje impresivnih 66 ft/lbs obrtnog momenta, ali nažalost još uvek nisu objavljeni detalji o maksimalnoj brzini ili dometu.

Međutim, ovaj električni planinski bicikl će imati veći agregat od Harley-Davidson Bash/Mtn električnog bicikla. Izaziva spekulacije da će moći da pređe udaljenost od otprilike 30 – 95 milja (oko 48 – 152 kilometra), u zavisnosti od okruženja.

Što se tiče dizajna, okvir bicikla je napravljen od aluminijuma. A tu su i mnoge komponente visokog kvaliteta, uključujući disk kočnice Braking IN.CA.S, Öhlins amortizere, Sram lance, Vittoria točkove, sedište nalik Sella Italia i Öhlins menjač.

izvor&foto: gizmochina.com

Pročitajte i...