Audi E-Tron S i E-Tron S Sportback

Audi je ovih dana predstavio moćnu S verziju električnog modela E-Tron. Verzija S biće ponuđena za oba stila karoserije, Classic i Sportback. Najveća novina krije se ispod lima, a to je sinergijsko upravljanje tri elektromotora, od kojih su dva smeštena na zadnjoj osovini.

Epilog je maksimalnih 503 ks i 973 Nm, ali samo osam sekundi. U tim trenucima 100 km / h je za 4,5 sekunde. Najveća brzina je ograničena na 210 km / h. U redovnim uslovima upotrebe, kada nije u posebnom S režimu, pogon daje do 435 ks i 808 Nm. Kapacitet baterije je 95 kVh, što je dovoljno za domet od 364 km, odnosno 370 km kod verzije Sportback. Sistem za punjenje podržava punjače do 150 kV, a Audi kaže da punjenje od 5 do 80% kapaciteta traje manje od pola sata.

Lako ih je prepoznati po performansu. Sa produženim blatobranima, automobili beleže plus od čak 5 cm širine, a tu su i agresivnije prilagođeni odbojnici, veliki zadnji difuzor i atraktivni aluminijumski točkovi prečnika do 22 inča. Dobra vest je da dodatni mišići nisu poremetili aerodinamiku, koja je i dalje među najboljima u klasi.

Novost u modelu S je novi sistem upravljanja zadnjom osovinom koji vektorizuje obrtni momenat. Vazdušni ogibljenje spušta vozilo do 76 mm, a vozač može računati na snažnije stabilizatore i direktniji sistem upravljanja. Audi Drive Select nudi sedam načina rada, a Audi obećava mogućnost kontrolisanog zanošenja automobilom. Snažne kočnice sa prednjim diskovima prečnika 400 mm su standard. Audi E-Tron S na evropsko tržište dolazi ove jeseni, a početna cena u Nemačkoj je 91.345 evra, odnosno 93.628 za verziju Sportback.

izvor: seebiz.eu

foti: audi.co.uk

Pročitajte i...