Astrid – prvi autonomni AI robot

Ono što je počelo pre tri godine kao istraživački projekat među kompanijama sada je spremno za serijsku proizvodnju: autonomni robot za skladištenje zasnovan na veštačkoj inteligenciji po imenu Astrid.

Nakon tri godine istraživanja i razvoja, dobavljač logističkih usluga ID Logistics je sredinom maja predstavio svog prvog autonomnog robota za skladištenje kontrolisanog veštačkom inteligencijom. Uređaj pod nazivom Astrid (Autonomous Stock Taking Robot by ID Logistics) podržava menadžere zaliha u logistici skladišta. Prema proizvođaču, može da fotografiše palete i čita barkodove. Na ovaj način robot prepoznaje prazna i zauzeta područja, može da radi potpuno autonomno danju i noću.

Indukciono punjenje omogućava neprekidan rad. ID Logistics se takođe odnosi na specijalnu navigacionu tehnologiju kao osnovu za autonomno kretanje i na korišćenje veštačke inteligencije za automatsku analizu paleta. Prema proizvođaču, 3D lidari, kamere i drugi uređaji obezbeđuju bezbednost robota. Astrid je nastala kao deo zajedničkog projekta ID Logistics-a, razvojnog robota VICA Robotics i IT kompanije E-Dentic.

izvor&foto: verkehrsrundschau

Pročitajte i...