Američki Hasbro povećava cene svojih igračaka?

U Hasbro-u, američkoj multinacionalnoj kompaniji igračaka i društvenih igrica, saopštili su da će možda morati da podignu cene, kako bi mogli da se nose sa visokim troškovima i ujedno istakli da brinu za svoj potencijalni prihod od oko 100 miliona dolara ove godine.

Jedan od razloga zabrinjavajućih izjava kompanije, jeste i odluka o pauziranju izvoza pošiljki sa igračkama u Rusiju. Pored toga, jaki udarci, koje je zadala pandemija Covida-19 u nekim zemljama, a koji su uzrokovali smanjenje kapaciteta fabrika i odlaganja transporta robe u lukama, nadovezuju se na korporativne nevolje kao što su porast obima tereta i transportnih troškova, a svi zajedno su uticali na ograničavanje margina profita.

Hasbro je, tim povodom najavio da će podići svoje cene sredinom godine, ali i da preduzima korake da ublaži neke od očekivanih problema sa snabdevanjem. Kompanija je, u pogledu praznične sezone 2022, istakla je da napreduju isporuke ključnih stavki, kako bi se osiguralo da proizvodi za najmlađe su dostupni na vreme.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...