Amazon najavio izgradnju inkubatora za startup autoprevozničke kompanije

Amazon je preduzeo sledeći veliki korak ka uspostavljanju osiguranja kapaciteta za svoju mrežu isporuke: “Razvijte ga sami”. Kompanija sa sedištem u Sijetlu planira da pokrene program za regrutovanje stotina ljudi, za pokretanje sopstvenih kompanija za prevoz, koje bi prevozile robu isključivo za Amazon.

Kompanija će stvoriti „inkubator“ koji pruža poslovnu obuku i kredite za preduzetnike da pokrenu sopstvene autoprevozničke kompanije. Obim isporuke Amazona je porastao u nebo, a sami uspešno rešavaju oko dve trećine svojih isporuka, što je mnogo veći procenat nego pre tri godine. Kako potražnja za e-trgovinom nastavlja da raste, u Amazonu većaju da li će ugovoriti prevoze ili će sami upravljati pošiljkama.

David Glick, bivši direktor Amazona, rekao je da je inicijativa kompanije za inkubator više usmerena na budućnost njenog poslovanja, a ne na sadašnjost. „Amazon uvek sadi seme koje će izrasti u drveće za pet do sedam godina, tako da planiraju svoje dugogodišnje kapacitete isporuke“, rekao je Glick.