Amazon će otvoriti svoj prvi fulfillment centar u Turskoj

Amazon je najavio planove da otvori svoj prvi fulfillment centar u Istanbulu na jesen 2022. Centar će se nalaziti u Istanbulu i otvoriće 1.000 novih radnih mesta tokom prve godine, otvarajući radna mesta za lokalne zajednice, istovremeno pružajući kupcima brzu i pouzdanu isporuku. Amazon ulaže više od 100 miliona dolara u novi sajt koji će pomoći da se zadovolji rastuća potražnja kupaca u Turskoj.

Ahmet Burak Daglioglu, predsednik kancelarije za investicije predsedništva Republike Turske, rekao je: „Amazonova odluka o investiranju za svoju prvu logističku bazu u Turskoj, koja daje prioritet održivosti i zelenoj transformaciji i stvara nova radna mesta, predstavlja oličenje ove agende. Ovo investicije su veoma važne za stalno razvijajuću logističku infrastrukturu naše zemlje i za naš sektor e-trgovine, koji je tokom pandemije dobio zamah i u ponudi i u potražnji. Ovo će takođe dodatno ojačati naš sektor e-trgovine kako na domaćem tržištu tako i u globalnoj areni“.

„Oduševljeni smo što otvaramo naš prvi fulfillment centar u Istanbulu, pokazujući našu posvećenost ljudima i zajednicama Turske. Oduševljeni smo što otvaramo 1.000 novih poslova koji nude konkurentne plate, odlične beneficije i moderno, bezbedno i angažovano radno okruženje, “ rekao je Stefano Perego, potpredsednik operacija za Amazon Europe.

„Različitost i inkluzija su suštinski deo našeg poslovanja, a mi zapošljavamo ljude sa svim vrstama iskustva i obrazovanja, nudeći vredne mogućnosti za profesionalni razvoj.“

Započelo je zapošljavanje za novi centar za ispunjavanje Amazon, sa sedištem u opštini Tuzla u Istanbulu, za niz novih uloga, uključujući inženjere, HR i IT stručnjake do zdravstvenih i stručnjaci za bezbednost i finansije i menadžeri operacija. Regrutacija za Amazon timove koji će birati, pakovati i slati porudžbine kupaca počeće u narednim mesecima. Lokalni partneri operateri koji rade sa Amazonom biće odgovorni da osiguraju da ti artikli stignu do kupaca gde god da se nalaze, kad god ih požele.

Amazon nastavlja sa inovacijama kako bi omogućio prodajnim partnerima za mala i srednja preduzeća da razvijaju svoje poslovanje tako što će dostići stotine miliona kupaca, uspostaviti svoje brendove, povećati prodaju i otvoriti radna mesta, sa mnogima koji koriste Fulfillment bi Amazon skladištenje i isporuku. Amazon je prošle godine uložio više od 18 milijardi dolara u prodaju i lansirao preko 250 alata i usluga kako bi im pomogao partnerima da upravljaju i razvijaju svoje poslovanje na Amazonu.

U sklopu Amazonove posvećenosti da u svom poslovanju do 2040. godine bude bez ugljen-dioksida, zgrada će biti pokrenuta sa 100% napajanjem električnom energijom, uključujući sisteme za grejanje i toplu vodu, izbegavajući upotrebu fosilnih goriva zapaljivih materija (prirodni gas) i sa energetskom efikasnošću kao glavnim prioritetom. Grejanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC) kontroliše sistem upravljanja zgradom (BMS) koji obezbeđuje udobno radno okruženje za zaposlene u isto vreme i smanjuje nepotrebnu potrošnju energije.

izvor&foto: stattimes

Pročitajte i...