AlphaTauri F1: Bregzit je imao veći efekat na naše isporuke nego Covid

Sportski direktor AlphaTauri tima Formule 1, do skoro poznatog kao Toro Rosso, rekao je da je na isporuke timskih robnih pošiljaka više uticao Bregzit nego COVID-19.

U razgovoru za motorsport.com, Graham Watson je objasnio kako je tim morao da prevaziđe niz problema u svojoj pripremi za sezonu 2021, a koje su se ticale karantina, prisutnog u mnogim zemljama širom sveta. Međutim, kada je logistika u pitanju, sportski direktor AlphaTaurija je istakao da je najveća prepreka zapravo Bregzit, a ne koronavirus:

“Ovde pravimo delove koji idu do tunela (Evro tunel, prim.prev.). Uglavnom se prevoze drumom, jer su to prilično velike pošiljke. Bregzit je na to imao prilično veliki efekat, više nego, što bih rekao, COVID. I morali smo da ugradimo malo nepredviđenih okolnosti u planiranje. I luke su postale mali problem. Možete izgubiti između jednog ili dva dana u luci, u zavisnosti od toga šta se u to vreme dešava u njima. Ali na strani COVID-a, Velika Britanija je prilično jednostavna kada je reč o vozačima koji prevoze u oba smera, nazad u Francusku, pod uslovom da pokažete negativan test. Nije bilo loše sa te strane.”

Wotsonovi komentari dolaze nakon što su se pojavile informacije da će britanski autosportski timovi, koji se takmiče u evropskim trkama, morati da plate za ATA karnete ako žele da smanje kašnjenja na granicama i carinske provere.

Kao što je objašnjeno iz UK Auto Cycle Union, ATA karneti pokrivaju svu robu koja napušta UK i vraća se u roku od 12 meseci. Ne pokrivaju jednokratnu robu (ulje, tečnosti) koja će se koristiti van zemlje ili predmete koji se neće vraćati u UK.

ATA karneti funkcionišu kao međunarodni carinski document, praktično kao pasoš za robu. Omogućava privremeni uvoz robe u zemlje koje su deo ATA karnet sistema (EU i dodatnih 40 zemalja) i izbegava potrebu za plaćanjem nepotrebnih poreza ili carina.

Prijavljivanje za karnet ATA, kojim upravlja Privredna komora Velikog Birmingema, košta 330 funti + PDV. Međutim, članovi Motorsport UK-a mogu platiti sniženu stopu od 240 £ + PDV. Pored toga, potrebna je i premija za zaštitu automobila i opreme koja se prevozi u EU. To podrazumeva depozit od 40% od ukupne vrednosti robe koji se prenosi u inostranstvo. Alternativno se može kupiti i nepovratna premija osiguranja.

Iako dodatni trošak možda neće biti kraj sveta za timove sa unosnim sponzorstvom koji se takmiče u najcenjenijim šampionatima, teret depozita posebno bi mogao predstavljati ozbiljan problem za skromnije moto timove iz Velike Britanije, koje se žele takmičiti u Evropi ili izvan nje.

izvor: trans.info;

foto: pixabay.com

Pročitajte i...