Airspeeder: Prvi svetski električni leteći trkački automobil spreman je za trku

Airspeeder je otkrio prvi svetski potpuno funkcionalni električni leteći trkački automobil. Airspeeder Mk3 je električno vozilo za vertikalno poletanje i sletanje (eVTOL) u punoj veličini. Otkrivanje vozila predstavlja realizaciju više od tri godine razvojnog rada na stvaranju sporta koji će ubrzati novu revoluciju vazdušne pokretljivosti iz čistog vazduha. Kompletna mreža električnih letećih trkačkih letelica Mk3 trenutno se proizvodi u tehničkom sedištu kompanije Airspeeder i Alauda u Adelaidu, u Južnoj Australiji. Više od 10 identičnih trkačkih vozila biće proizvedeno i isporučeno timovima 2021. godine.

Vozilo razvija i proizvodi tim sastavljen od vodećih imena u vazduhoplovnoj, automobilskoj i moto-tehnologiji, uključujući; Mclaren, Babcock Aviation, Boeing, Jaguar Land Rover, Rolls-Royce i Brabham. 

Airspeeder Mk3 trkačka serija biće najavljena u narednim mesecima. Ove trke sa daljinskim pilotiranjem prvi put će svetu predstaviti trke u letećem krugu brzinom većom od 120 km / h.  Predsezonski testovi će se održati u Australiji pre početka međunarodnog kalendara trka.

Početne trke Mk3 pružiće vitalne informacije o dinamici vozila, performansama, bezbednosti i tehnologiji pogonskog sklopa koje će izvesti konačni razvoj vozila Mk4 Airspeeder sa posadom. Trke će igrati vitalnu ulogu u ubrzanju dolaska tehnologija eVTOL koje obećavaju revoluciju u gradskoj mobilnosti putnika, logistici, pa čak i daljinskom medicinskom prevozu. I daljinski pilotirani program Mk3 i leteći automobili Airspeeder Mk4 sa posadom obezbediće bezbedno okruženje odakle će se ključne novine u vezi sa sigurnošću, bukom i baterijama moći usavršiti i uključiti u širi razvoj industrije za koju je Morgan Stanley predvideo da će vredeti 1,5 biliona američkih dolara 2050.

Pogonski sklop MK3 predstavlja značajnu nadogradnju Mk2 konceptnog vozila, sa snagom povećanom za 95% uz samo 50% povećanja težine. Konfiguracija oktoktotera dodaje važnu meru viška vozila i obezbediće da letelica može sigurno sleteti i zadržati kontrolu u slučaju otkaza rotora ili sistema baterija. Letelica, kojom će upravljati stručni daljinski operater sa zemlje, sadrži niz tehnologija i inženjerskih elemenata koji nikada ranije nisu viđeni na eVTOL letelici.

Ove inovacije će biti potvrđene u ovoj ključnoj fazi bespilotnog dokazivanja i uključiće LiDAR i Radar sisteme za izbegavanje sudara koji stvaraju ’virtuelno polje sila’ oko letelice kako bi se osiguralo blisko, ali na kraju sigurno trkanje. Mk3 ima okvir od karbonskih vlakana i trup koji su izabrani zbog njegove čvrstoće, krutosti i laganih svojstava, što osigurava upravljivost, performanse i efikasnost.

Okvir i trup od karbonskih vlakana dodaju vitalni mehanički sloj sigurnosti, koji će biti dodatno poboljšan monokočnim telom od punih karbonskih vlakana koje će biti uvedeno u vozilo Mk4.

izvor&foto: carsifu.my

video: youtube