AIDrivers potpisuje partnerstvo za male robote

AIDrivers Ltd iz Londona kontinuirano razvija zamah sa svojim autonomnim pogonskim softverom koji omogućava AI za čitav niz industrijskih vozila i opreme. Njegovo najnovije partnerstvo je sa singapurskom kompanijom B-Robotics, kompanijom za dizajn i proizvodnju robota koja proizvodi lagane i mikro robote sa standardizovanim petominutnim sistemom punjenja ultra-kondenzatorom za 24-časovni radni dan „Roboti kao usluga“ za logistiku, bezbednost i čišćenje komercijalnih i industrijskih zgrada.

AIDrivers odobrava upotrebu softvera Autonomni inteligentni operativni sistem (AIOS) kompaniji B-Robotics kako bi omogućio ugradnju i integraciju ovog softvera u niz B-Robotics platformi. Ovo će poboljšati inteligentno pronalaženje putanje robotske opreme za unutrašnje i spoljašnje operacije “, navele su kompanije.

AIOS softver AIDrivers opremljen je preciznim 3D mapiranjem i lokalizacijom kako bi se vozilima omogućila navigacija u mešovitom saobraćaju u dinamičnom okruženju. Tehnologija kombinuje radar, LiDAR i kamere i može se naknadno ugraditi u postojeća vozila za autonomno poslovanje.

Za B-Robotics, AIOS softver će biti primenjen na ATLAS robotsku platformu koja će se primeniti u predstojećoj porodici proizvoda S-CARGO, S-CLEAN, SPREE i SIRobot.

Ovi roboti koriste standardizovani i uobičajeni sistem punjenja kako bi obezbedili 24-časovno pokrivanje usluga. Usvajanje AIOS softvera poboljšaće operativnu efikasnost i sigurnost proizvoda B-Robotics u njihovom operativnom okruženju “, rekle su kompanije.

AIDrivers je već napredovao u razvoju glavnih pokretača na tržištu lučkih terminala“, rekao je dr Rafik Swash, izvršni direktor i osnivač AIDrivers-a. „Naša tehnologija se već koristi na većim vozilima kao što su kranovi, kamioni i druga horizontalna vozila u ovim pomorskim i logističkim okruženjima. Znamo da je ova napredna tehnologija primenljiva u drugim oblastima logističkog lanca i drugim industrijama koje slično teže poboljšanju efikasnosti i sigurnosti proizvoda. Oduševljeni smo radom sa kompanijom B-Robotics koja je razvila niz visokokvalitetnih rešenja za industriju i verujemo da će naš softver dodatno poboljšati njihovu ponudu kupcima. “

Videli smo kako AIDrivers omogućava autonomna rešenja za mobilnost koja rade u lukama i bili smo impresionirani onim što su postigli svojim autonomnim mogućnostima“, dodao je Ben Lim, izvršni direktor i osnivač B-Robotics. „Zahvaljujući stručnosti kompanije B-Robotics u dizajniranju robota, rešenjima za elektronski inženjering i punjenje, AIDrivers omogućava naše proizvode za zaista sigurne i efikasne spoljne i unutrašnje operacije. Prirodno je da se udružimo sa AIDrivers-om kako bismo našu ponudu proizvoda B-Robotics podigli na novi nivo i ponudili još bolju uslugu našim klijentima.“

izvor&foto: worldcargonews