7-Eleven je predstavio svoj cilj: 500 stanica za punjenje električnih vozila do kraja 2022. godine

Japansko-američki maloprodajni lanac prodavnica, 7-Eleven Inc., ubrzava svoje ekološke ambicije najavljujući svoj cilj izgradnje najmanje 500 pristupnih stanica za brzo punjenje jednosmerne struje (DCFC) u 250 odabranih prodavnica u SAD-u i Kanadi, do kraja 2022. godine.

Projekat U Irvingu, sa sedištem u Teksasu, pod vlasništvom i pod upravom, 7 ‑ Eleven, podrazumeva nove DCFC priključke, sa kojima se očekuje povećacnje pogodne mogućnosti punjenja za električna vozila dodavanjem postojećih 22 punjača kompanije, koji se nalaze u 14 prodavnica u četiri države. Kada se ovo proširenje dovrši, kompanija kaže da će imati jedan od najvećih i najkompatibilnijih sistema za brzo punjenje bilo kog trgovca u SAD-u.

Pored toga, kompanija je nedavno udvostručila svoju prvobitnu posvećenost i obavezala se da će postići smanjenje emisije CO2 za 50% do 2030. godine. 7 ‑ Eleven je postavila ambiciozne i merljive ciljeve održivosti u 2016. godini kao deo opredeljenja kompanije za vođenje globalno održivog poslovanja. Da bi pomogla u rešavanju izazova stvorenih klimatskim promenama, kompanija je planirala da postigne smanjenje emisije CO2 iz svojih prodavnica za 20% do 2027. Umesto toga, 7 ‑ Eleven je dostigao ovaj cilj smanjenja od 20% 2019. godine, osam godina pre predviđenog roka. Ovo smanjenje CO2 jednako je ugljeniku „odvojenom“ od više od 349.000 hektara američkih šuma u ​​jednoj godini.

7 ‑ Eleven poboljšava svoju održivost tražeći rešenja za obnovljive izvore energije za svoje prodavnice širom zemlje. Kompanija kupuje stopostotnu energiju vetra za više od 800 prodavnica u Teksasu i više od 300 prodavnica u Ilinoisu. Dodatne kupovine obnovljive energije uključuju 150 prodavnica koje koriste hidroenergiju u Virdžiniji, kao i 300 prodavnica na Floridi pogonjenih solarnom energijom.

Kao održivi prodavac na malo, 7 ‑ Eleven kaže da će nastaviti da usavršava i formalizuje svoje sveobuhvatne ekološke, socijalne i upravne obaveze (ESG), istovremeno sarađujući sa ključnim akterima i uspostavljajući dugoročne ciljeve.

*izvor: supermarketnews.com; foto: commons.wikimedia.org

Pročitajte i...