44 električna kamiona za DHL

Upotreba električnog pogona u vozilima igra veliku ulogu u cilju ubrzanja prelaska na vozila sa nultom emisijom štetnih gasova.

U sporazumu o saradnji sa Volvo Trucks-om, Deutsche Post DHL Group je potpisala porudžbinu za do 44 teška električna kamiona kako bi mogla ostvariti svoju misiju „nulte emisije do 2050. godine“.

Narudžbina uključuje 40 električnih kamiona modela Volvo FE i Volvo FL, koji će se koristiti za dostavu paketa u gradskom saobraćaju. U narudžbini su i električni kamioni za veće udaljenosti, koji će se koristiti za regionalni transport u Velikoj Britaniji. Počeće sa četiri Volvo FM Electric. DHL Parcel UK je već naručio šest kamiona, a DHL Freight još dva. Kao rezultat toga, godišnje se uštedi 600 tona CO2 i skoro 225.000 litara dizela.

Pored toga, novi sporazum će ojačati saradnju između Deutsche Post DHL-a i Volvo Trucks-a. Podaci o korišćenju Volvo flote biće dostupni proizvođaču vozila kako bi se zajedno obezbedila uspešna primena prilagođenih rešenja za električni transport.

izvor&foto: dhl-freight-connections

Pročitajte i...