4 milioniti Renault Kangoo isporučen La Poste

Četiri miliona vozila Renault Kangoo sišlo je sa proizvodne trake u fabrici Maubeuge u Francuskoj, a prekretnički model je predat La Poste kako bi se obeležila dugogodišnja veza između dve francuske kompanije.

Renault Kangoo, predstavljen 1997. godine, sada je dostupan u 50 zemalja širom sveta, sa ukupno 4,4 miliona prodatih jedinica. Dok se neki modeli proizvode u Argentini za tržište Južne Amerike, većina je napravljena u Francuskoj, uključujući SUV i kombi verzije, sa pogonom na benzin, dizel i električnu energiju.

Kangoo Van, skrojen za poslovnu upotrebu, sadrži inovacije kao što su „Open Sesame“ vrata — otvor širine 1,45 m koji uklanja stub između vrata kabine i bočnih vrata, što je inovacija koju ne dobijamo u Srbiji — i Easy Inside sklopivi krovni nosač, što ga čini idealnim komercijalnim partnerom.

Heinz-Jürgen Löw, stariji potpredsednik za laka komercijalna vozila, brenda Renault navodi: „Bilo je veliko zadovoljstvo predstaviti La Poste, istorijskog kupca marke Renault, ključeve četiri milionitog Renault Kangooa napravljenog u fabrici Maubeuge i sa velikim ponosom možemo reći da je saradnja između naše dve kompanije počela pre više od sto godina. Štaviše, delimo mnoge zajedničke vrednosti. Obe smo francuske kompanije posvećene međunarodnoj mobilnosti i posvećene tome da našim klijentima donesemo sve inovativnija i održiva rešenja.”

Fabrika u Maubeugeu, gde se proizvode svi modeli Kangoo, uključujući verzije sa unutrašnjim sagorevanjem i 100% električne, bila je centar inovacija i proizvodne efikasnosti. U objektu se na licu mesta sklapaju i baterije za električne verzije.

La Poste, istorijski klijent Renoa više od jednog veka, bio je pionir u električnoj mobilnosti, koristeći električna vozila od 1904. Ovo partnerstvo je bilo ključno za Renoov uspeh u sektoru električnih lakih komercijalnih vozila. Posvećenost La Poste električnoj mobilnosti evidentna je u njenom radu najveće flote električnih vozila, prvenstveno Kangoo ZE, od 2011.

info&foto: professionalvan.com

Pročitajte i...