3D štampanje rezervnih delova iz oblaka

DB Schenker uvodi novu uslugu 3D štampanja: virtuelno skladište za nabavku rezervnih delova. Kompanija je predstavila ovu i druge tehnologije na svojoj konferenciji o proizvodima u Frankfurtu.

Bez troškova skladištenja, niži troškovi transporta, fleksibilna dostupnost – prema DB Schenker-u, ovo su glavne prednosti njegove nove ponude 3D štampanja za održivu logistiku rezervnih delova. DB Schenker kupci bi trebalo da budu u mogućnosti da naruče delove iz svog virtuelnog magacina u oblaku, koje će zatim proizvesti i isporučiti DB Schenker partner.

Kako je saopštio DB Schenker, nova ponuda, koja će biti predstavljena širom sveta, testirana je u okviru pilot projekata sa kupcima iz sektora mašinstva, automobilske industrije i železničkog saobraćaja. Delovi kao što su ručke, ukrasi i kućišta rađeni su po narudžbini blizu kupca. DB Schenker predviđa da se do deset odsto zaliha rezervnih delova može proizvesti na ovaj način bez potrebe za skladištenjem. Pored toga, virtuelno skladište pomaže u povećanju dostupnosti delova i fleksibilnijem reagovanju na neplanirana uska grla isporuke.

izvor&foto: etransport.si

Pročitajte i...