2020. će se uskoro naći u retrovizoru!!!

Teška godina na makro nivou – ali i godina slavljenja miliona svakodnevnih heroja. Kao što svi znamo, 2020. je bila veoma teška godina u svim krajevima sveta. Zajedno smo izgubili milione svojih bližnjih, drugi su se razboleli, a neki još uvek pate. Mnogi drugi su mentalno patili od izolacije i gubitka porodice i prijatelja. Oštećena je i globalna ekonomija i nacionalne ekonomije.

Svetla tačka u haosu 2020. godine je pažnja i uvažavanje koje su dobili vozači kamiona i drugi koji doprinose lancima snabdevanja. Zajedno sa svim onima na prvim linijama borbe protiv pandemije, lekarima i medicinskim sestrama, ovi muškarci i žene pomogli su mnogo toga.

Biomedicinska nauka je proizvela vakcine za borbu protiv koronavirusa za manje od godinu dana, a lanci snabdevanja kojima će ove vakcine stići medicinskoj zajednici već rade.

Iako će se 2020. zauvek pamtiti kao godina koronavirusa, moramo se kolektivno nadati da će se 2021. pamtiti kao godina osvajanja koronavirusa.

Poručujemo svima koji su doprineli da lanci snabdevanja funkcionišu u 2020. godini srdačno „Hvala!“, a posebno „Hvala“ svima vama koji ste čitali zanimljivosti iz sveta logistike, lanaca snabdevanja i transporta na portalu alogistics.rs.

Sve najbolje za vas i vaše porodice.

Srećni praznici i najbolje želje za 2021. godinu

Image by Gerd Altmann from Pixabay