ZIM svojim uslugama na Dalekom istoku dodaje Trst

Izraelski prevoznik ZIM Integrated Shipping Services Ltd. (ZIM) proširio je svoju mrežu na Trst u Italiji sa dve svoje Ro-Ro usluge i kontejnera.

Italijanski višenamenski terminal Piattaforma Logistica Trieste (HHLA PLT Italija) dočekao je 13. maja ZIM-ov Ro-Ro servis za prevoz vozila (VE1). Brod Viking Sea prvi je obavio poziv prevozeći automobile bez emisija štetnih gasova koji će biti uvezeni iz Kine u Evropu.

ZIM je 19. maja takođe započeo novu uslugu kontejnera u HHLA PLT Italija. Adriatic Express Service (ADKS) će sada povezivati Trst sa Ašdodom (Izrael) i Aliagom (Turska) na nedeljnom nivou. Usluga je usmerena na transport sveže robe u referentnim kontejnerima.

Antonio Barbara, generalni direktor HHLA PLT, rekao je da će sa novim uslugama HHLA PLT postići konkurentsku vezu sa tržištima u Izraelu i Turskoj i privući više kupaca u italijansko čvorište.

ZIM je ostvario najveći kvartalni neto prihod u 2022. godini i predviđa pozitivne izglede za celu godinu.

Neto prihod za prvi kvartal ove godine iznosio je 1,7 milijardi dolara, što je povećanje od 190 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok se EBITDA (operativna zarada) utrostručila u poređenju sa prošlogodišnjim prvim kvartalom na 2,5 milijardi dolara.

*izvor: porttechnology.org; foto: unsplash.com

Pročitajte i...