Zanimljivosti s druge strane Atlantika

Delta pokreće planirane letove samo za teret između SAD-a i Evrope

Američka kompanija Delta je 1. novembra pokrenula letove samo između tereta između Sjedinjenih Država, Evrope i Indije, kako bi ispunila zahteve kupaca.
Postoje svakodnevni letovi samo za teret između Njujorka i Madrida koji lete avionom Boing 767-400, pružajući kupcima kapacitet za isporuku modne robe u Sjedinjene Države uoči sezone praznika.
Pored toga, postoji tri puta nedeljno let samo za teret između Njujorka i Dablina koji saobraća Airbus A330-300, kao i letovi samo za teret koji saobraćaju između Njujorka i Atlante do Mumbaija, preko Frankfurta, koristeći avione Airbus A330-200/300. Ovi avioni se koriste za prevoz osnovnih farmaceutskih proizvoda, vakcina, medicinskog materijala i opšteg tereta.

S obzirom na putnička ograničenja u Evropi, strateški dodajemo teretni kapacitet u Španiji, Irskoj i Nemačkoj kako bismo podržali ukupan rast putnika i tereta“, rekao je Shavn Cole, potpredsednik Delte – Cargo. „Velika je potražnja za farmaceutskim pošiljkama iz Indije zbog pandemije COVID-19, a ovo rešenje za teret osigurava da se vitalni lanci snabdevanja mogu održati u Sjedinjenim Državama.“

Delta Cargo je u martu pokrenuo operaciju Cargo Charter kako bi obezbedio siguran i pouzdan prevoz robe širom sveta radeći prvenstveno sa Delta-inim etabliranim vodećim svetskim logističkim partnerima.
Delta je od februara izvršila preko 1.600 čarter letova i sada u proseku svake nedelje prevozi više od 20 letova samo sa teretom, noseći medicinsku i zaštitnu opremu, farmaceutske proizvode, poštu i hranu.

izvor: cargonewswire

Pročitajte i...