Volga-Dnepr transportovala najveću vangabaritnu pošiljku

Aviokompanija Volga-Dnepr je avionom Antonov 124-150 prevezala veliki kompresor izrađen po meri od Ciriha do Abu Dabija. Dostava je organizovana u partnerstvu sa GEODIS-om.

Projekat je jedinstven, jer je kompresor, dimenzija 15,65 x 4,40 x 3,85 m i težak 100 tona, bio jedna od najvećih vangabaritnih pošiljaka ikada prevoženih na An-124-150.

Priprema je obuhvatila sve korake i detalje koji su uključivali projektne timove od pošiljaoca, primaoca, prevoznika i operatera i označavali ključne prekretnice, završavajući obilaskom lokacije kako bi se osiguralo da su izvršene sve otvorene tačke i modifikacije. Svaki korak koordinirala je operativna baza Volga-Dnepr u Dubaiju, a planeri tereta i komercijalni tim su uvek bili tu da pruže podršku i savete.

Artemiy Ivanovskiy, regionalni menadžer IMEA, Volga-Dnepr naglašava: „Sa strogim rokovima isporuke od samog početka borili smo se sa mnogim izazovima u proizvodnji, montaži, rukovanju operacijama i drugim aspektima. Zahvaljujući jasnoj i direktnoj komunikaciji sa svim zainteresovanim stranama, uspeli smo da ih rešimo i osmislimo sveobuhvatan akcioni plan za postizanje ovog složenog prevoza, ispunjavajući zahteve kupaca i na kraju dobijajući pozitivne povratne informacije.“

izvor&foto: aircargoweek.com

Pročitajte i...