Volga-Dnepr transportovala model svemirske letilice Luna-25

Aviokompanija Volga-Dnepr isporučila je model makete svemirske letilice Luna-25 iz Moskve (Rusija) u Blagoveščensk (Rusija) sa svojim teretnjakom AN-124-100.

Kompletna petotonaška svemirska letelica Luna-25, koju je projektovao i proizveo NPO Lavochkin, jedna od vodećih vazduhoplovnih kompanija, prevezena je na aerodrom Ignatjevo radi daljeg prevoza do kosmodroma Vostočni. Maketa je namenjena za složena ispitivanja tehničkih sredstava i sistema na kosmodromu.

Ekaterina Andreeva, komercijalna direktorka kompanije Volga-Dnepr Airlines, rekla je: „Ove godine slavimo 25. godišnjicu naše efikasne saradnje sa NPO Lavochkin. Od 1996. godine ne samo da smo sa njima prevezli preko 300 tona namenske vazduhoplovne opreme, već smo znatno proširili opseg naših usluga – od avio-transporta do obrade dokumenata, zemaljske obrade na aerodromu, deklaracije opasne robe, prevoza kamionima i drugih komponenti pametne logistike.

Glavni zadatak svemirske ekspedicije Luna-25 je testiranje tehnologija mekog sletanja na Mesečev cirkumpolarni region i sprovođenje kontaktnih studija tla u regionu.

izvor&foto: aircargonews.net