Volga-Dnepr leti do Antartika u okviru projekta DROMLAN

Aviokompanija Volga-Dnepr, specijalistа za velike i super teške prevoze, završila je svoj šesti antarktički program u okviru međunarodnog projekta DROMLAN. Svi letovi su se izvodili od Kejptauna u Južnoj Africi, do Novolazarevske piste Novo, u tesnoj saradnji sa Antarctic Logistics Center International (ALCI), prelazeći razdaljinu od preko 4.200 km i dostavljajući preko 200 tona opšteg tereta neophodnog za netaknut i nesmetan rad. istraživačkih stanica.

Pet teretnjaka IL-76TD-90VD uspeli su da izvrše sletanje i poletanje na ledenoj pisti, što je zahtevalo veliku veštinu i kompetentnost članova posade.

Ekaterina Andreeva, komercijalni direktor kompanije Volga-Dnepr Airlines, ističe: „Ponosni smo što smo deo međunarodnog antarktičkog projekta DROMLAN ove godine. Uprkos izazovnim vremenima i ograničenju COVID-19, podržali smo malo skraćeni program za istraživačke stanice na Antarktiku, omogućavajući tako naučnicima da nastave svoje istraživačke programe, čak i vreme koje je skraćeno. Želeli bismo da se zahvalimo našem partneru, ALCI, koji je tokom australijskog leta stvorio interkontinentalni vazdušni most između Kejptauna (Južna Afrika) i stanice Novolazarevskaja. Svake godine povećavamo broj sertifikovanih članova posade kako bismo garantovali nesmetano poslovanje – do 2020/2021 imali smo dve obučene i kvalifikovane posade i nadamo se da ćemo do sledeće sezone imati više. “

Od 2015. godine kompanija Volga-Dnepr Airlines je deo programa i ostvarila je preko 150 čarter letova do/sa Antarktika isporučujući preko 1.700 tona generalnog i specijalnog tereta.

izvor&foto: breakbulk.news

Pročitajte i...