Volga-Dnepr izvršila tri leta za Indiju

Aviokompanija Volga-Dnepr izvršila je tri čarter leta za Indiju iz Kine, Irske i Nemačke, sprovodeći misiju pomoći kako bi pomogla u borbi protiv ozbiljnog uspona COVID-19.

Preko 200 tona vitalne medicinske opreme koja sadrži kontejnere za skladištenje kiseonika, koncentratore i kriogene kontejnere isporučeno je na brodovima An-124-100 i Il-76TD-90VD u razne delove Indije, koja ima nedostatak opreme za kiseonik usred novog broja novih Covid-19 slučajeva. Po dolasku na aerodrome, vitalni medicinski materijal prevezen je do krajnjih odredišta da bi se testirao i proverio za dalju upotrebu.

Ekaterina Andreeva, komercijalna direktorka kompanije Volga-Dnepr Airlines, izjavila je: „Sa pogoršanjem situacije u Indiji počeli smo da dobijamo čarter zahteve za prevoz ISO cisterni. Zajedno sa timom stručnjaka iz različitih odeljenja i zahvaljujući stručnosti u transportu opasne robe, mogli smo da savetujemo naše kupce o utovaru, pakovanju i uslovima rezervoara. Radeći zajedno sa našim dugogodišnjim i pouzdanim kupcima, Chapmanom Freeborn, logističkim timom Maersk Special Project i Air Charter Service India Pvt Ltd, organizovali smo čarter letove u najkraćim rokovima u skladu sa zahtevima biološke bezbednosti i završili još jednu humanitarnu misiju.“

izvor&foto: aircargoweek