Vazduhoplovni sektor bi trebalo da ima prioritetni pristup održivim biogorivima

Generalni direktor aerodroma Heathrow John Holland-Kaye na festivalu Net Zero Business Green pozvao je kreatore politike da daju vazduhoplovnom sektoru prioritet pristupu svetskim kapacitetima za održivo biogorivo.

Govoreći na uvodnom delu festivala Net Zero, Holland-Kaye je rekao da vazduhoplovni sektor treba da ima prioritetni pristup održivim biogorivima kako bi pomoglo dekarbonizaciji sektora u težnji za nultim emisijama.

„Ne bi trebalo da se takmičimo sa automobilima i kamionima za biogorivo“, rekao je on. “Postoje alternative, kao što su električna vozila, za kamione i automobile, ali ne postoji alternativa za održiva vazduhoplovna goriva. Jedna važna mera politike je zaštita globalnog kapaciteta održivog za vazduhoplovni sektor. To je jedini način na koji možemo doći do Net Zero do 2050. “

Biogoriva se smatraju alternativom fosilnim gorivima sa manjim sadržajem ugljenika u teškom transportu, a brojne firme isprobavaju mešavine biogoriva sa konvencionalnim mlaznim gorivom kako bi smanjile emisije iz komercijalnih letova. Međutim, iako je nekoliko zemalja poput Norveške postavilo ciljeve avio-kompanijama da koriste minimalnu količinu biogoriva za pogon svojih aviona, postoji zabrinutost da bi sve veća potražnja iz niza transportnih sektora mogla u budućnosti nadmašiti ponudu, delom zbog količine zemljište i infrastruktura potrebni za održivu proizvodnju sirovina za biogoriva kao što su palmino ulje i ostaci otpada.

Komentari izvršnog direktora Heathrow-a usledili su tokom panel diskusije o potencijalnim putevima do dekarbonizacije u vazduhoplovnom sektoru, kojom je predsedavao TV voditelj i glumac Robert Lievellin. Takođe im se pridružio Henrick Vareborn, izvršni direktor kompanije za razvoj održivog avitacionog goriva Velocis; Val Miftakhov, izvršni direktor vazduhoplovne kompanije bez emisija ZeroAvia; i glavni tehnološki direktor Rolls Roice-a Paul Stein.

Dekarbonizacija vazduhoplovnog sektora, koji čini između dva i pet procenata ukupnih svetskih emisija gasova sa efektom staklene bašte, i dalje predstavlja ogroman izazov, a panelisti su istražili potencijal niza rešenja sa niskim udelom ugljenika, uključujući održiva vazduhoplovna goriva (SAF), baterijski električni i tehnologije vodoničnih gorivnih ćelija i inovacije u energetskoj efikasnosti.

Složili su se da postoji hitna potreba za pojačavanjem proizvodnje SAF-ova, koji se mogu mešati sa fosilnim gorivima i zbog toga podstiču dekarbonizaciju u sektoru u kraćem roku, bez potrebe za remontom motorne tehnologije i vazduhoplovnih flota.

SAF su posebno potrebni kao zamena za kerozin za letove na velikim daljinama, s obzirom na to da alternativne opcije, kao što je tehnologija električnih baterija, ne ispunjava zahtev gustine energije potrebne za pogon težih aviona na većim daljinama.

Panelisti su takođe pozvali kreatore politike da uvedu međunarodni standard koji nalaže da se osnovna kvota nefosilnih goriva uklopi u mešavinu vazduhoplovnih goriva kako bi se podstakla potražnja za alternativnim gorivima i podstaklo povećanje proizvodnje pažljivih goriva. Takav standard već postoji u Norveškoj, koja je početkom godine uvela 0,5 posto kvote za održivo vazduhoplovno gorivo.

izvor: businessgreen:

Pročitajte i...