Teretni promet UK i Evrope vratio se na model pre 1992. godine

Komercijalni direktor Peel Ports-a tvrdi da su vlasnici i prevoznici tereta počeli da se vraćaju modelu tereta pre 1992. godine, kada je ispod 50% trgovine UK i Evrope prolazilo kroz Doverski moreuz.
Prema komercijalnom direktoru Peel Ports-a Stephenu Carru, strah od zagušenja u lukama koje opslužuju Doverski moreuz, u kombinaciji sa Covid-19 i nedostatkom vozača kamiona, rezultirao je time da se vlasnici i prevoznici tereta odlučuju za promenu načina transporta i korišćenje različitih luka i metode otpreme u cilju očuvanja lanaca snabdevanja.
Na pitanje da li će Brexit izazvati pomak prema teretnom kontejneru, Stephen Carr je rekao da se to „već događa“:

To se već dešava. COVID je uticao na dostupnost prevoza i prevoznika na daljinskim rutama, posebno na teret koji iz Iberije dolazi u Veliku Britaniju – ne samo do naših (Peel Ports) luka na zapadnoj obali Velike Britanije, već podjednako i na istočnoj obali takođe – i to je dovelo do niza novih usluga, a to su pomorski putevi na većim udaljenostima i putnim pravcima na kraćim udaljenostima.“

Carr je dodao da, iako očekuje da će u budućnosti videti više tereta bez pratnje, postoje neka preduzeća kojima je potrebna brzina koju nudi prateći prevoz. S druge strane, oni koji cene pouzdanost biće mnogo verovatniji da odaberu pomorske puteve na veće udaljenosti.
Komercijalni direktor luke Peel takođe je upozorio na nedostatak carinskog osoblja, kao i na mogućnost da evropski vozači budu podložni zabrani kabotaže. Ako se potonje pokaže tačnim, Carr veruje da će problem predstavljati nedostatak vozača:
Ako kabotaža nije dozvoljena, jer ne postoji dogovor kojim bi se to olakšalo, biće talasa koji prevazilaze samo pružanje prevoza između zemalja EU i Velike Britanije – jer će se bazen vozača samo smanjivati i smanjivati.

izvor: trans.info

foto: container-news.com

Pročitajte i...