Swissport uspešno završio kupovinu većinskog udela u Flughafen Düsseldorf Cargo GmbH

Swissport Deutschland GmbH i Flughafen Düsseldorf Cargo GmbH su uspešno zaključili transakciju za svoje zajedničko preduzeće za teret na aerodromu u Dizeldorfu.

Novo zajedničko preduzeće, pod nazivom Swissport DUS Cargo Services GmbH, počelo je sa radom 17. avgusta 2023.

Nakon potpisivanja obavezujućih sporazuma ranije ove godine, Swissport je uspešno zaključio kupovinu 74,9 odsto udela u Flughafen Düsseldorf Cargo GmbH, jedinici za rukovanje teretom aerodroma Diseldorf. Počevši od 17. avgusta 2023., dva partnera Swissport Deutschland GmbH i Flughafen Düsseldorf Cargo GmbH započeli su dugoročno partnerstvo na aerodromu u Dizeldorfu, poslujući pod novim imenom Swissport DUS Cargo Services GmbH.

„Da bi upotpunio svoj snažan organski rast, Swissport sledi ambiciozan plan spajanja i preuzimanja koji uključuje aktivno učešće u industriji usluga vazduhoplovstva, kao i ulazak u partnerstva i zajednička ulaganja na globalnom nivou“, kaže Pablo von Siebenthal, Swissport-ov globalni šef za spajanja i akvizicije. „U našim razgovorima sa aerodromima i avio-kompanijama širom sveta, vidimo veliko interesovanje od njih za prodaju ili partnerstvo sa nama za sopstvene zemaljske operacije ili operacije rukovanja teretom. Oni shvataju da je Swissport kao vodeća kompanija za usluge u avio-usluzi njihov najbolji partner.”

Zajedničko preduzeće u Dizeldorfu usklađeno je sa Swissport-ovim globalnim M&A planom, čiji je cilj jačanje njegovog globalnog prisustva u nekoliko poslovnih linija i njegove uloge kao lidera u industriji. Sa tri najveća globalna igrača koji dele manje od 40 odsto globalnog tržišta, ostaje interesantan potencijal za dalju konsolidaciju. Swissport pokreće konsolidaciju od svog osnivanja 1996. i nastavlja da oblikuje industriju, što je primer tradicionalnih preuzimanja kao što je Aerocare sa operacijama na 35 aerodroma u Australiji i na Novom Zelandu 2018. i nedavna strateška akvizicija Alitalia-ine jedinice za zemaljsko rukovanje u Rimu -Aerodrom Fjumičino u Italiji 2022.

„Početak naših zajedničkih operacija u Dizeldorfu je trenutak radosti za Swissport Nemačka“, kaže Bruno Stefani, izvršni direktor Swissport-a za Nemačku, Švajcarsku, Austriju i Italiju. „To pokazuje našu posvećenost nemačkom tržištu i učvršćuje našu poziciju u Diseldorfu i širom Nemačke i postavlja teren za dalji rast. Širom Nemačke, Swissport podržava avio-kompanije iz celog sveta sa širokim spektrom usluga, uključujući zemaljske usluge, rukovanje teretom i gorivo za vazduhoplovstvo.“

izvor&foto: cargonewswire.com

Pročitajte i...