Swissport proširuje teretni kapacitet na aerodromu u Frankfurtu

Swissport Cargo Services Germany započeo je rad u svom potpuno novom pogonu od 17.000 kvadratnih metara na aerodromu u Frankfurtu. Sa novom zgradom, Swissport povećava svoje manipulativne kapacitete za oko 50% u poređenju sa bivšim objektom u logističkoj četvrti Frankfurta Cargo City South.

Objekat uključuje farmaceutski centar površine 1.560 kvadratnih metara, čime se prostor rezervisan za pošiljke sa kontrolisanom temperaturom proširuje za sedam puta. Takođe, objekat ima 1.300 kvadratnih metara za pošiljke kojima je potrebna temperatura skladištenja od 15 ° C do 25 ° C i 260 kvadratnih metara za lekove u opsegu od 2 ° do 8 ° C.

Dodatnih 2.400 kvadratnih metara poslovnog prostora biće na raspolaganju za sedište Swissport Cargo Services Germany i administrativne i operativne uloge.

Skladište, lokalno poznato kao FRA544, izgrađeno je na vreme za manje od godinu dana nakon probijanja tla u novembru 2019. godine. Dodatni prostor i glavna lokacija FRA544 omogućavaju Swissport-u da proširi svoj portfelj kupaca i izbori se sa očekivanim povećanjem količine robe za standardni teret i farmaceutske proizvode, uključujući vakcinu Covid-19 za koju se očekuje da će ući u globalnu distribuciju u narednim mesecima. Oduševljeni smo što pružamo usluge našim kupcima u ovom najsavremenijem objektu, koji dodaje našu globalnu mrežu od 115 skladišta i 14 farmaceutskih centara Swissport-a“, kaže Rudolf Steiner, šef tereta za evropsku regiju Bliskog Istoka.

Uređaji za jedinstveno opterećenje (ULD) čuvaju se i preuzimaju pomoću automatizovanog sistema za rukovanje materijalom (MHS) sa kapacitetom skladištenja od 115 ULD-a glavne palube. Fotonaponski sistem na krovu zgrade je najveći takve vrste na aerodromu u Frankfurtu. Kamion koji poseti centar moći će da koristi FAIR @ Link sistem rezervacije slotova kako bi poboljšao sposobnost rukovaoca da unapred planira.

Ovo omogućava efikasno planiranje resursa, pomaže u izbegavanju vrhova i ublažava rizik od zagušenja na šalterima i rampama“, navodi kompanija. „FAIR @ Link će ubuduće podržavati i Swissport u pogledu upravljanja praznim ULD i uslugama uvlačenja puteva (RFS / transport).“

izvor@foto: aircargonews

Pročitajte i...