Swissport gradi novi avionski teretni terminal na bečkom aerodromu

Swissport je potpisao sedmogodišnji zakup za dva avionska teretna terminala u blizini bečkog aerodroma. Susedna skladišta od 8.000 kvadratnih metara deo su „SkiLog park Beč“ Deutsche Logistik Holdinga u regionu Fischamend i omogućiće Swissportu da dalje proširi svoje teretne aktivnosti na bečkom aerodromu. Potpuno nova zgrada nudiće dovoljno skladišta i kancelarijskog prostora u samom centru industrijske zone i povećati skladišni kapacitet za skoro 50 procenata, omogućavajući Swissportu da poveća svoj udeo u špediciji. To je druga velika investicija u Beču, nakon otvaranja skladišta sredinom 2019. godine. Završetak građevinskih radova zakazan je za četvrti kvartal ove godine, kada će se radnje preseliti sa 4.600 kvadratnih metara tereta Nord Nord Objekt 10. Svissport u Beču će tada upravljati sa dva najsavremenija postrojenja.

Uprkos stalnim izazovima globalnom vazduhoplovstvu, obim vazdušnog tereta se oporavio i ponovo dostigao nivo od 2019. godine. Naše poslovanje u Beču se takođe povoljno razvijalo. Ponosni smo na naš predani tim tamo i sa zadovoljstvom najavljujemo naše novo skladište. “ kaže Henning Dieter, šef Swissport Cargo Services Nemačke i Austrije. „Podržaće našu ekspanziju u rukovanju špediterom i u velikoj meri će koristiti našim kupcima i osoblju.“

Pored povećanog otiska i operativnih prednosti koje dolaze sa potpuno novim objektom i ukupnim okruženjem, nova zgrada je postavljena da postigne superiorne ekološke performanse, na primer podržavajući svoju gotovo potpuno električnu flotu zemaljske službe energijom iz svojih sopstvenih solarnih panela.

Swissport je u novembru 2020. godine na aerodromu u Frankfurtu otvorio skladište i farmaceutski centar površine 17.000 kvadratnih metara, a nedavno je otvorio novu poslovnu zgradu u Briselu, gde je trenutno u toku kompletno renoviranje skladišta od 25.000 kvadratnih metara sa 47 utovarnih mesta.

izvor&foto: stattimes

Pročitajte i...