Swissport dobija ugovor sa Lufthansa Group

Swissport je dobio dugoročni ugovor od strane Lufthansa Grupe, koji obezbeđuje značajan obim poslovanja na švajcarskim aerodromima. Ugovor dolazi nakon nedavnog dogovora o zemaljskim uslugama kompanije Qantas na tri glavna australijska aerodroma u Sidneju, Melburnu i Canberi. Dok se aviokompanije pripremaju za post-Covid svet, traže pouzdane partnere, a to je ono što Swissport pruža. Kompanija je u završnoj fazi završetka finansijskog restrukturiranja i iz krize će izaći sa ojačanim bilansom stanja, koji će vlasništvo preneti na grupu novih akcionara.

Novi sedmogodišnji ugovor sa Lufthansa Group obuhvata putničke usluge i upravljanje aerodromskom rampom u Cirihu, Ženevi i Bazelu. Računa se od 1. januara 2021. do 31. decembra 2027. godine i pokriva kompletno upravljanje čvorištima za Swiss International Air Lines na aerodromu u Cirihu, kao i dodatne usluge za Lufthansu, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines i Edelveiss Air u Cirihu, Ženevi i Bazelu.

Lufthansa grupa sa švajcarskim nacionalnim prevoznikom Swiss International Air Lines obezbeđuje većinu letova u i iz Švajcarske. U 2019. godini obim Swiss International Air Lines-a iznosio je približno dve trećine svih letova koje je prevozio Swissport na aerodromu u Cirihu.

Glavne aviokompanije veruju u Swissport dok planiraju post-Covid svet i pripremaju se za pojačane operacije 2021. godine“, komentarisao je Villi Ruf, viši potpredsednik Swissporta za Centralnu i Istočnu Evropu. „Oduševljeni smo što smo osvojili obnovljeno poverenje Lufthansa Grupe i motivisani da se vratimo na posao i pružimo im podršku kroz operativno neometan povratak u veći obim prometa.“

S obzirom da Swiss International Air Lines pruža većinu letačkih usluga na aerodromu u Cirihu i značajan deo svih usluga u Ženevi, ovaj dugoročni sporazum snažan je signal i za švajcarsku avijaciju.

izvor@foto: aircargoweek.com

Leave a Comment