Stena line udvostručuje kapacitete na prelazu Rosslare-Cherbourg zbog povećane potražnje

Potražnja irskih prevoznika, u cilju izbegavanja kašnjenja zbog Brexita na britanskoj kopnenoj ruti, inicirala je još jednu trajektnu liniju između Irske i Francuske. Stena Line, jedan od najvećih trajektnih operatera na svetu, najavila je da udvostručuje učestalost prelaska Rosslare-Cherbourg. Prema Irish Times-u, dodatni trajekt znači da će se broj usluga na Steninom putu od Rosslare-a do Francuske povećati sa 3 na 6.

Stenina najava stiže za manje od dve nedelje nakon što se DFDS (Danska međunarodna kompanija za prevoz i logistiku) pohvalio da će nova teretna trajektna linija između Rosslare-a i Dunkerkuea ponuditi „prevoz bez papira između zemalja EU“.

Tokom cele jeseni, predsednik Udruženja irskih drumskih prevoznika Eugene Drennan tvrdio je da se trenutna ruta kopnenog mosta do evropskog kontinenta iz Irske sada ne može smatrati jedinom pouzdanom opcijom za irske prevoznike posle Brexita.

Iako putovanje trajektom iz Francuske u Irsku može trajati između 18 i 24 sata, to omogućava vozačima da pametno koriste radno vreme svojih vozača i da se pravovremeno odvezu do odredišta nakon što izađu sa trajekta. Ovo je nešto na šta je DFDS aludirao u njihovoj izjavi za štampu pre dve nedelje:

Po dolasku u Dunkerkue ili Rosslare, vozači će biti potpuno odmorni i moći će odmah da nastave vožnju i moći će da stignu do mnogih glavnih odredišta u okviru zakonskog ograničenja vožnje. Pored toga, pomorsko putovanje će smanjiti zavisnost od britanskog kopnenog mosta i otvoriti direktne mogućnosti za trgovinu unutar jedinstvenog tržišta EU.

U međuvremenu, izvršni direktor Stene Niclas Martensson kaže da je trajektni operater odlučio da uvede dodatnu uslugu nakon što je saslušao povratne informacije kupaca:

„Pažljivo osluškujući povratne informacije naših kupaca, postalo je jasno da postoji potreba za povećanom frekvencijom usluge Rosslare-Cherbourg, najkraćeg direktnog prelaza između Irske i Francuske“.

izvor: trans.info

mb.cision.com