Shell ulaže u SAF-kompaniju LanzaJet

Shell je uložio neotkrivenu sumu u kompaniju SAF LanzaJet. Investicija dolazi dok LanzaJet nastavlja svoj posao na izgradnji prvog postrojenja Alcohol to Jet (AtJ), pogona komercijalne veličine (kapaciteta 10 miliona galona godišnje) u Sopertonu, Džordžija, SAD. Freedom Pines Fuels, kako ga još nazivaju, nastavlja po rasporedu sa operacijama koje počinju 2022. godine.

LanzaJet-ova tehnologija može da proizvede do 90% svojih goriva kao SAF, a preostalih 10% kao obnovljivi dizel.

SAF će biti mešan sa konvencionalnim fosilnim avionskim gorivom i biće isporučivan aerodromima postojećim rutama snabdevanja.

Anna Mascolo, predsednica kompanije Shell Aviation, rekla je: „LanzaJet-ova tehnologija otvara novi i uzbudljiv put za proizvodnju SAF-a koristeći AtJ proces i pomoći će u rešavanju hitnih potreba vazduhoplovnog sektora za SAF-om. To pokazuje da se industrija može brže kretati i donositi više kada svi radimo zajedno. Pod uslovom da industrija, vlada i društvo sarađuju na odgovarajućim političkim mehanizmima i propisima za pokretanje i ponude i potražnje, vazduhoplovstvo može postići nultu emisiju ugljenika“.

Jimmi Samartzis, izvršni direktor LanzaJet-a, dodao je: „Godinama smo na raskrsnici i sada smo u trenutku kada su stvarna rešenja važna za rešavanje globalne potrebe da se dođe do nule. U LanzaJet-u smo u jedinstvenoj poziciji sa tehnologijom koja je danas spremna i skalira za proizvodnju održivih goriva sa nižim ugljenikom. Ulaganje i partnerstvo kompanije Shell pomažu u daljem unapređenju našeg rada na globalnom dekarbonizovanju vazduhoplovstva, sektora sa ograničenim drugim mogućnostima u bliskoj i srednjoj budućnosti.“

Jennifer Holmgren, predsednica odbora LanzaJet-a i izvršna direktorka LanzaTech-a, rekla je: „Imamo izvanrednu grupu investitora, koji vode u energetskoj tranziciji i rade u različitim industrijama na smanjenju emisije ugljenika. Drago mi je što želim dobrodošlicu Shell-u u porodicu LanzaJet dok zajedno radimo na ostvarenju naše ambicije da proizvedemo značajne količine VS iz otpada kako bismo pomogli vazduhoplovnom sektoru da ispuni svoje ciljeve smanjenja ugljenika.“

izvor&foto: globalcargoinsight