Samsung Heavy predstavlja nove dizajne brodova

Samsung Heavy Industries (SHI) predstavio je svoje novodizajnirane brodove na nedavno održanoj tehnološkoj smotri u Evropi.

Južnokorejska brodograditeljska kompanija cilja na svoje evropske kupce, uključujući one u Grčkoj, Velikoj Britaniji i Italiji, sa novim konceptima za LNG nosače i ekološke kontejnere.

Uvedena LNG jedinica ima tri rezervoara za teret umesto tradicionalna četiri, poboljšanu stopu isparavanja za više od 5% i, prema Samsung Heavy-ju, značajno niže troškove održavanja zbog manje opreme i delova potrebnih za bilo kakav teretni prostor.

Ovaj dizajn je zajednički razvijen sa francuskim specijalistom za LNG teret GTT i dobio je načelno odobrenje od klasnog društva Lloid’s Register.

Dizajn kontejnerskog broda SHI koji je ove nedelje predstavljen u Atini omogućiće pogon na bazi metanola i amonijaka u budućnosti. Pored toga, uključen je i novi koncept razdvajanja operativnog dela i dnevnog boravka kako bi se obezbedio dodatni utovarni prostor do 8%.

Samsung Heavy je predstavio nekoliko rešenja za sledeću generaciju brodova, uključujući tehnologiju hvatanja i skladištenja ugljenika, gorivne ćelije, amonijak i vodonik, kao i razvoj autonomnih i pametnih brodova. Korejski brodograditelj je takođe nedavno razvio dizajn za, kako kaže, plutajuće postrojenje za proizvodnju tečnog prirodnog gasa nove generacije (FLNG) za sektor koji je spreman za 35 milijardi dolara vredne ugovore o inženjeringu, nabavci i izgradnji (EPC) do kraja 2027. godine.

*izvor i foto: splash247.com

Pročitajte i...